Αυτό είναι το Robovan: Η Tesla δείχνει το μέλλον των van

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του Cybercab, η Tesla παρουσίασε στο κοινό το concept Robovan, ένα άκρως φουτουριστικό van χωρητικότητας 20 ατόμων, που είναι φυσικά αυτόνομο.

Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan
Tesla Robovan

Αν οι εικόνες του Tesla Cybercab δεν σου φάνηκαν αρκετά φουτουριστικές, μην ανησυχείς. Ο Elon Musk δεν έχει σκοπό να σε αφήσει παραπονεμένο. Το αυτόνομο Robovan που παρουσιάστηκε ως μια μελλοντική απάντηση στο πρόβλημα των μετακινήσεων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, είναι ένα όχημα βγαλμένο από το Blade Runner.

Διαβάστε Επίσης

"Θα το φτιάξουμε αυτό”, δήλωσε ο Elon Musk, και θα μοιάζει με αυτό που βλέπετε, συμπλήρωσε. Δήλωση αρκετή για να αποτελέσει είδηση και που φυσικά, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί, ή αποτελεί μία ακόμη εξαιρετική αφορμή, για να ασχολείται όλος ο κόσμος με την Tesla.

Tesla Robovan

Και βέβαια, όσο η μετοχή της Tesla στο χρηματιστήριο θα ανεβαίνει στον απόηχο εκδηλώσεων όπως αυτή στα στούντιο της Warner Bros στο Λος Άντζελες, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς, πώς θα ήταν να περπατάς στους δρόμους και να έβλεπες αυτό να έρχεται προς το μέρος σου;

Ο Musk άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εναλλακτικό μέσο απέναντι στο διθέσιο Cybercab που παρουσίασε επίσης στην ίδια εκδήλωση, με τον ευρηματικό τίτλο "We, Robot”.

Tesla Robovan

Το Robovan μπορεί να μεταφέρει έως και είκοσι άτομα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει οτιδήποτε, από μια αθλητική ομάδα, έως μια μεγάλη ποσότητα αγαθών. Ή όπως φαίνεται και στα renderings της Tesla, θα μπορούσε να παίξει το ρόλο κινητής καντίνας, μέχρι οχήματος μεταφοράς νεόνυμφων ή αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

"Θα ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά αγαθών σε μια πόλη, ή για τη μεταφορά έως και 20 ατόμων κάθε φορά”, δήλωσε ο Musk. "Θα λύσει το πρόβλημα της υψηλής πυκνότητας, οπότε αν θέλετε να μεταφέρετε κάπου μια αθλητική ομάδα ή να μειώσετε πραγματικά το κόστος μεταφοράς στα 0,02 ή 0,06 ευρώ ανά χιλιόμετρο, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Robovan”, κατέληξε ο Musk.

Tesla Robovan

Σχεδιαστική έμπνευση

Δεν θα είχε νόημα να μιλήσει κανείς για σχεδιαστική κατεύθυνση ή έμπνευση για περιπτώσεις όπως αυτή του Robovan. Αν θα ήταν υποχρεωτικό να το κάνεις, θα έψαχνες στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Η Tesla συνεχίζει ξεκάθαρα την πορεία της προς την επαναστατική αλλαγή της εμφάνισης των δρόμων, κάτι που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει και το οποίο ξεκίνησε με το σχεδιασμό του Cybertruck.

Tesla Robovan

"Ένα από τα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, και το είδαμε αυτό με το Cybertruck, είναι ότι θέλαμε να αλλάξουμε την εμφάνιση των δρόμων. Το μέλλον πρέπει να μοιάζει με το μέλλον”, δήλωσε ο Musk.

Το Robovan σίγουρα δεν ταιριάζει με την παραδοσιακή εμφάνιση ενός συμβατικού (ημι)φορτηγού, και αυτή ακριβώς ήταν και η επιδίωξη της Tesla.

Ωστόσο να αναφέρουμε για μία ακόμη φορά, πως παρόλο που ο Musk δήλωσε ότι η Tesla θα κατασκευάσει το Robovan, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε σχεδιάζει να το βγάλει στην παραγωγή, ούτε φυσικά αναφέρθηκε σε κόστος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network