Continental: Κορυφαίες θέσεις σε δοκιμές ελαστικών

Η Continental Tires κατέκτησε κορυφαίες θέσεις σε πολλές δοκιμές χειμερινών και θερινών ελαστικών στην Ευρώπη που διακρίθηκαν για την απόδοση σε βρεγμένες, χιονισμένες και σε στεγνές συνθήκες.

Continental Premium Contact 7

Τα χειμερινά ελαστικά WinterContact TS 870 και TS 870 P της Continental, το θερινό PremiumContact 7 και το κορυφαίο ελαστικό παντός καιρού AllSeasonContact 2, παραμένουν στην κορυφή των σχετικών δοκιμών, αποσπώντας επαίνους από ανεξάρτητους φορείς και τον διεθνή Τύπο.

Η εξαιρετική απόδοση σε όλες τις συνθήκες, οι μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και η κορυφαία πρόσφυση αποτελούν τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα ελαστικά Continental μια πρώτης τάξεως επιλογή για όσους αναζητούν ποιότητα και ασφάλεια.

Διαβάστε Επίσης

AllSeasonContact 2

Το νέο ελαστικό AllSeasonContact 2 κατέλαβε την 1η θέση στη δοκιμή all-season ελαστικών του Auto Club Europe (ACE) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, με την υψηλότερη βαθμολογία "Eξαιρετικά Συνιστώμενο”.

Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου δοκίμασε 9 ελαστικά στη διάσταση 215/50 R18, σε συνεργασία με την "Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Ποδηλατών (ARBÖ)” και τον τεχνικό οργανισμό δοκιμών "Εταιρεία Τεχνικών Ελέγχων (GTÜ)”. Το όχημα δοκιμής ήταν ένα VW T-Roc.

Continental Allseason Contact

Το ελαστικό της Cintinental επέδειξε κορυφαία απόδοση σε χιονισμένους και βρεγμένους δρόμους, ενώ κέρδισε και θετικές κριτικές και στην απόδοση σε στεγνούς δρόμους. Σύμφωνα με το ACE, σχεδόν 1 στα 3 ελαστικά που πωλείται σήμερα στην Ευρώπη είναι all-season.

Παράλληλα, το AllSeasonContact 2 δοκιμάστηκε και από το γερμανικό περιοδικό AUTO BILD, σε Αυστρία και Νέα Ζηλανδία. Η ετυμηγορία των συντακτών ήταν ότι πρόκειται για ένα ελαστικό με ισορροπημένο και ισχυρό επίπεδο απόδοσης σε χιόνι και πάγο, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, καλή πρόσφυση, όπως και ασφαλή χειρισμό σε βρεγμένους δρόμους.

Συνολικά δοκιμάστηκαν 37 ελαστικά από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς κατασκευαστές, στη διάσταση 225/50 R 17, για την κατηγορία μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων.

Continental Winter Contact TS 870

WinterContact TS 870

Στη δοκιμή χειμερινών ελαστικών του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου AUTO BILD, το Continental WinterContact TS 870 ήταν ο πρωταγωνιστής, με την καλύτερη αξιολόγηση ως "υποδειγματικό”. Συνολικά δοκιμάστηκαν 53 ελαστικά, σε διάσταση 205/55 R 16 με όχημα δοκιμής να είναι ένα Volkswagen Golf.

Στη δοκιμή, το WinterContact TS 870 ικανοποίησε τις υψηλές απαιτήσεις, με ισορροπημένη, και ισχυρή απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και πολύ υψηλό χιλιομετρικό ωφέλιμο. Αξίζει να σημειωθεί πως το WinterContact TS 870 σχεδιάστηκε για τοποθέτηση σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα.

Continental Winter Contact TS 870

WinterContact TS 870 P

Η συντακτική ομάδα του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου AUTO Straßenverkehr έδωσε στο χειμερινό ελαστικό WinterContact TS 870 P τη βαθμολογία "πολύ καλό”. Το περιοδικό δοκίμασε δέκα μοντέλα χειμερινών ελαστικών από ευρωπαϊκές, ασιατικές και αμερικανικές φίρμες σε διάσταση 235/55 R 18. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με ένα Seat Tarraco.

Το WinterContact TS 870 P έδειξε υψηλό επίπεδο ισορροπίας σε όλες τις συνθήκες δοκιμής, χωρίς σημαντικές αδυναμίες, και με χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Προτείνεται ιδιαίτερα για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η χαμηλή αντίσταση κύλισης είναι ιδιαίτερα σημαντική στη χειμερινή λειτουργία, διότι εξοικονομεί ενέργεια κίνησης και επιτρέπει μεγαλύτερη χιλιομετρική εμβέλεια. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, περιορίζοντας και τις εκπομπές ρύπων CO2.

Ανάλογη ήταν και η αξιολόγηση από το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, που δοκιμάστηκε σε χιονισμένους, βρεγμένους και στεγνούς δρόμους. Το συμπέρασμα ήταν ότι είναι εύκολο στον έλεγχο, πολύ καλά ισορροπημένο με καλή απόδοση και αξιόπιστα αποθέματα πρόσφυσης στο χιόνι, με καλή προστασία από την υδρολίσθηση σε βρεγμένο δρόμο. Στον στεγνό δρόμο αξιολογήθηκε ως δυναμικό και σταθερό .

Το WinterContact TS 870 P είχε επίσης τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης στο πεδίο δοκιμών και κρίνεται κατάλληλο για μοντέλα μεσαίου μεγέθους και SUV.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network