Παραγωγή 400.000 οχημάτων στο Tesla gigafactory Berlin με πάρτι, πίτσα αλλά και "καμπανάκι"

Πρόσφατα δεδομένα από το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο δείχνουν ότι κατασκευάστηκαν 400.000 οχήματα στα περίπου δυόμισι χρόνια λειτουργίας του. Ωστόσο δεν ήταν όλοι αισιόδοξοι.

Tesla Gigafactory Berlin

Το Tesla gigafactory Berlin που αποτελεί και την μοναδική μονάδα παραγωγής μοντέλων της εταιρείας στην Ευρώπη, είχε μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη κατασκευάσει 400.000 μοντέλα σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Το ορόσημο επιτεύχθηκε δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του Model Y.

Επικαλούμενη εσωτερικά μηνύματα συνομιλίας από την Tesla Γερμανίας στις 25 Σεπτεμβρίου, η Handelsblatt υποστήριξε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων γιόρτασε το επίτευγμα δίνοντας στους υπαλλήλους της ένα εκτεταμένο διάλειμμα και ένα πάρτι με πίτσα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διευθυντής του εργοστασίου Andre Thierig δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το ορόσημο. Αν και η επίτευξη παραγωγής 400.000 οχημάτων σε δυόμισι χρόνια είναι σχετικά εντυπωσιακή, ο Thierig φέρεται να τόνισε ότι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στη Γερμανία αντιμετωπίζουν αξιοσημείωτες προκλήσεις τον τελευταίο καιρό.

Η Handelsblatt υποστήριξε ότι το στέλεχος ρώτησε την ομάδα της Tesla Γερμανίας αν θα ήθελαν να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση με τη Volkswagen.

Όπως σημειώνεται σε έκθεση της Ecomento, η Volkswagen αντιμετωπίζει σήμερα μια σειρά από προκλήσεις. Η αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να αυξάνει τους στόχους εξοικονόμησης και εξετάζει το ενδεχόμενο απολύσεων.

Tesla Gigafactory Production Line

Η Volkswagen φέρεται να μην αποκλείει και το κλείσιμο εργοστασίων. "Δεν προσπαθώ να κάνω κανενός είδους αρνητική κριτική στη VW ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτό που συμβαίνει στο Βόλφσμπουργκ είναι πραγματικά πολύ δραματικό", φέρεται να είπε ο Thierig.

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού εργοστασίου της Tesla φέρεται να τόνισε ότι η Volkswagen είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει σήμερα σκοτεινές στιγμές, συμπληρώνοντας, "Ναι, τα πράγματα φαίνονται πραγματικά άσχημα. Όλοι σας πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας το ερώτημα: Θέλετε να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο;".

Αξίζει να σημειωθεί πως το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο παράγει επί του παρόντος μόνο το Model Y, το οποίο τυγχάνει να είναι και το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας. Παρά τους υψηλούς ρυθμούς πωλήσεων, το Model Y εξακολουθεί να είναι ένα premium αμιγώς ηλεκτρικό crossover, του οποίου η τιμή είναι απρόσιτη για αγοραστές με σφιχτό προϋπολογισμό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network