Κορυφαία βαθμολογία στην ασφάλεια για το Audi Q6 e-tron

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών πρόσκρουσης Euro NCAP βαθμολόγησε το Audi Q6 e-tron με την ανώτερη βαθμολογία των πέντε αστέρων για την ασφάλεια που προσφέρει.

Audi Q6 e-tron

Το νέο Audi Q6 e-tron αξιολογήθηκε στις κατηγορίες "προστασία ενηλίκων επιβατών, ασφάλεια παιδιών, προστασία ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και συστημάτων υποβοήθησης που διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό" και πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών ασφάλειας.

Στον τομέα της προτασίας ενήλικων επιβατών το Euro NCAP βαθμολόγησε το νέο μοντέλο της Audi με 91%. Επίσης, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Audi αξιολογήθηκαν οι "λειτουργίες μετά τη σύγκρουση”, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων διάσωσης για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ηλεκτρονικής κλήσης, με το Audi Q6 e-tron να σημειώνει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα.

Audi Q6 e-tron

Με βαθμολογία 92% στην κατηγορία ασφάλειας παιδιών, το νέο Audi είναι σήμερα ένα από τα πιο ασφαλή μοντέλα μεταξύ όσων από το 2023 και εντεύθεν.

Το Q6 e-tron είναι ένα από τα λίγα μοντέλα που διαθέτει τρία καθίσματα "i-Size” - δύο στο πίσω μέρος και στον συνοδηγό. Το "i-Size” είναι ένα ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας για παιδικά καθίσματα που εισήχθη το 2013 και εξασφαλίζει την συμβατότητα μεταξύ παιδικού καθίσματος και οχήματος. Ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη του συστήματος συγκράτησης "isofix”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα της Audi που ασχολείται με την ασφάλεια των αυτοκινήτων έχει στελεχωθεί από 220 ειδικούς που πραγματοποιούν κάθε χρόνο περισσότερες από 1.000 πολύπλοκες δοκιμές πρόσκρουσης καθώς και περίπου 20.000 εικονικές προσομοιώσεις ατυχημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network