Το πανάκριβο ρολόι της Richard Mille ειδικά για την McLaren W1 (video)

Ο χρονογράφος υψηλών προδιαγραφών διαθέτει κάσα από ανθρακονήματα και λουράκι από καουτσούκ χρώματος Papaya Orange, ενώ θα περιοριστεί στις 500 μονάδες. Φυσικά δεν είναι καθόλου φθηνό.

Richard Mille McLaren W1
Richard Mille McLaren W1
Richard Mille McLaren W1
Richard Mille McLaren W1
Richard Mille McLaren W1
Richard Mille McLaren W1

Της αποκάλυψης ενός hypercar, μύρια -αξεσουάρ- έπονται. Μόλις τις προηγούμενες μέρες γράφαμε για τη νέα McLaren W1, της ισχυρότερης και ταχύτερης McLaren δρόμου που έγινε ποτέ. Η Richard Mille απέδειξε πως έχει ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά, παρουσιάζοντας άμεσα έναν καινοτόμο χρονογράφο, εμπνευσμένο από την W1.

Διαβάστε Επίσης

Το συγκεκριμένο ρολόι σηματοδοτεί το τέταρτο προϊόν που προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της McLaren και της Richard Mille η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2016. Η επίσημη ονομασία του είναι RM 65-01 McLaren Automatic Split-Seconds Chronograph W1 και χρησιμοποιεί τον αυτόματο μηχανισμό υψηλότερης απόδοσης της Richard Mille, με 36.000 ταλαντώσεις την ώρα.

Richard Mille McLaren W1

Μπορεί να καταγράφει τους χρόνους με ακρίβεια ενός δεκάτου του δευτερολέπτου και περιλαμβάνει ένα σύστημα ταχείας περιέλιξης που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση του αποθέματος ισχύος 60 ωρών.


Οπτικά, η ανθρακονημάτινη κάσα του χρονογράφου υποτίθεται ότι μιμείται το αμάξωμα της W1. Οι σχεδιαστές της Richard Mille είχαν πρόσβαση σε κάποια πρώιμα dummies από πηλό της W1, ώστε να αντλήσουν έμπνευση. Και αυτό που δημιούργησαν, είναι μια ειδική στεφάνη από ανθρακονήματα με σατινέ φινίρισμα και γυαλισμένο τιτάνιο βαθμού 5.

Διαβάστε Επίσης

Η άνω στεφάνη του RM 65-01 έχει πάχος μόλις πέντε δέκατα του χιλιοστού στο λεπτότερο σημείο της, καθιστώντας την την πιο λεπτή που έχει κατασκευάσει ποτέ η Richard Mille.

Richard Mille McLaren W1

Παράλληλα, το καντράν τιτανίου του χρονογράφου αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τους τροχούς της W1, ενώ η κορώνα βασίζεται στις οδοντώσεις των κινητήριων αξόνων της νέας McLaren. Πολλά στοιχεία από το πορτοκαλί χρώμα Papaya βρίσκονται επίσης στο ρολόι, συμπεριλαμβανομένου του λουριού από καουτσούκ.

"Η κατασκευή αυτού του τέταρτου ρολογιού της σειράς, μας άφησε την αίσθηση ότι η Richard Mille και η McLaren είναι απόλυτα εναρμονισμένες”, δήλωσε ο Julien Boillat, τεχνικός διευθυντής της Richard Mille.

Richard Mille McLaren W1

"Και οι δύο δουλεύουμε με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές με τα πιο υψηλής τεχνολογίας υλικά, η εργονομία είναι εξίσου σημαντική για εμάς όσο και γι' αυτούς, και η σχεδιαστική μας γλώσσα φαίνεται να λειτουργεί τέλεια. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο ομάδων μας και η σύμπραξη που έχει δημιουργηθεί έχει, απλά, γίνει πραγματικά ισχυρή”.

Μόνο 500 δείγματα του RM 65-01 θα παραχθούν, το καθένα από τα οποία θα έχει τιμή περίπου 250.000 ευρώ. Στην περίπτωση που σας έχουν περισσέψει κάποια ψιλά από την αγορά της McLaren W1 και θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να απαλλαγείτε από το βάρος τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network