Το HF-11 είναι ένα supercar 900 κιλών και 650 ίππων

Για όποιον θυμάται το περσινό Half-11, αυτή είναι η συνέχεια και μάλιστα προσφέρεται τόσο σε θερμική όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, αμφότερες με βάρος κάτω του ενός τόνου.

Αυτό είναι το HF-11, ένα supercar περιορισμένης παραγωγής που περιγράφεται από τους Καλιφορνέζους κατασκευαστές του ως "ανισόρροπο". Με την κόκκινη γραμμή να βρίσκεται στις 12.000 σ.α.λ. πιθανότατα μπορείς να φανταστείς τον λόγο.

Είναι έργο της Oilstainlab, την οποία κάποιοι θα θυμούνται από το Half-11 που οδήγησε πέρυσι ο Rob Dahm του Top Gear. Εκείνο το αυτοκίνητο, μια ωδή στην τεχνολογία του μηχανοκίνητου αθλητισμού των δεκαετιών του '60 και του '70, ήταν απλώς ο πρόδρομος.

Όλα αυτά βασίζονται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μονοκόκ από ανθρακονήματα που χρειάστηκαν περίπου 3.500 ώρες από την OSL και τους συνεργάτες της και διάστημα δύο ετών για να σχεδιαστεί πλήρως. Επιτυγχάνει την "εξαιρετική σύγχρονη ασφάλεια" και τεχνολογία, αλλά και την εύκολη είσοδο ενός οδηγού με ύψος έως 1,80μ. Μαζί με το κράνος.

Πράγματι, αυτή η καμπίνα υπόσχεται καλή ορατότητα και καλύτερη έξοδο και είσοδο από τον ανταγωνισμό. Και το μονοκόκ αμάξωμα επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση δύο επιλογών μετάδοσης κίνησης.

Από τη μία πλευρά, υπάρχει η επιλογή ενός μεσαίου βενζινοκίνητου flat-six που αποδίδει 650 ίππους και έχει όπως είπαμε κόκκινο στις 12.000 σ.α.λ., μαζί με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Από την άλλη πλευρά, συναντάμε μια πλήρως ηλεκτρική διάταξη, με την OSL να εξετάζει μια μπαταρία 80kWh και απόδοση στα επίπεδα των 800 ίππων.

Και οι δύο εκδόσεις θα ζυγίζουν κάτω από έναν τόνο, παρεμπιπτόντως. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 953 κιλά για την ηλεκτρική HF-11, και μόλις 907 κιλά για την θερμική, οπότε αναμένεται να είναι αρκετά γρήγορες.

Όλα αυτά δείχνουν τη φιλοδοξία των ιδρυτών της OSL και αδελφών, Nikita και Iliya Briden, να δώσουν στο HF-11 "αναλογική οδήγηση που φέρνει το χαμόγελο”. Κι αυτό επιτυγχάνεται με μια συμπαγή, αεροδυναμική σιλουέτα, συσκευασμένη σε μικρό μέγεθος.

"Πριν από πέντε χρόνια, ξέραμε ότι για να ορίσουμε το μέλλον μας, έπρεπε να κατασκευάσουμε το παρελθόν μας, το πρωτότυπο Half-11, ένα όχημα που θα αψηφούσε την πραγματικότητα”, δήλωσε ο Iliya. "Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, αποστάξαμε αυτό το όραμα νοσταλγίας, οδηγώντας τους εαυτούς μας στην τεχνολογία και τη μηχανική”.

"Και τελικά, σήμερα είμαστε περήφανοι που αποκαλύπτουμε στον κόσμο το HF-11”, πρόσθεσε. Μόλις 25 από αυτά τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, με 11 να εφοδιάζονται με το ειδικό πακέτο "Maniac”. Οι τιμές ξεκινούν από 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Ουπς.