Πρώτο teaser της νέας γενιάς του Jeep Compass

Το νέο SUV συμπαγών διαστάσεων της Jeep, θα διατίθεται σε μια πληθώρα επιλογών συστημάτων κίνησης, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων.

Jeep Compass teaser

Η Jeep έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser του νέου Compass, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη διάθεσή του με αρκετές επιλογές συστημάτων κίνησης. Το νέο συμπαγές SUV πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη το 2025, με τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη να ακολουθούν το 2026.

Διαβάστε Επίσης

Η υπάρχουσα, δεύτερη γενιά του Jeep Compass βρίσκεται στην αγορά από το 2016, και παρά το facelift του 2021, η παρουσίαση της νέας γενιάς έχει καθυστερήσει αρκετά. Το teaser υποδηλώνει μια σχεδίαση με περισσότερες γωνίες, τονισμένα φτερά και ένα τετραγωνισμένο σχήμα, στα πρότυπα του μικρότερου Avenger, αλλά και του μεγάλου Grand Cherokee.

Jeep Compass teaser

Το Compass 3ης γενιάς θα είναι το πρώτο Jeep που θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την οποία θα μοιράζεται με παρόμοια σε μέγεθος SUV από άλλες μάρκες του ομίλου Stellantis, συμπεριλαμβανομένων των Peugeot 3008/5008, Opel Grandland, αλλά και των διαδόχων των Citroen C5 Aircross και DS 7.

Με τετρακίνηση και σε πολλές εκδόσεις

Η Jeep έχει επιβεβαιώσει ότι το νέο Compass θα προσφέρει τετρακίνηση και "διάφορα συστήματα κίνησης πολλαπλών ενεργειών”, αλλά προς το παρόν δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Η πλατφόρμα STLA Medium έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE), ήπια υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Το νέο Compass πιθανότατα θα εφοδιάζεται με διαφορετικά συστήματα κίνησης ανάλογα με την αγορά. Στην Ευρώπη, η βασική έκδοση θα μπορούσε να τροφοδοτείται από τον ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 29 ίππων, ενσωματωμένο σε ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Πυξίδα το Peugeot E3008

Η Jeep αναμένεται να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις με διαφορετικές αποδόσεις ισχύος και μεγέθη μπαταριών. Στο συγγενικό Peugeot Ε-3008, η ισχυρότερη έκδοση AWD με δύο κινητήρες αποδίδει 320 ίππους, ενώ η έκδοση μεγάλης εμβέλειας διαθέτει μπαταρία 96 kWh, προσφέροντας έως και 700 χιλιόμετρα θεωρητικής αυτονομίας με μία φόρτιση.

Η Jeep υπόσχεται ότι το νέο Compass θα πρσφέρει "κορυφαίες επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία", γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορούμε να περιμένουμε εξελιγμένα συστήματα infotainment και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Η παραγωγή του νέου Compass που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, θα ξεκινήσει το επόμενο έτος στο εργοστάσιο Melfi στην Ιταλία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network