Το πρόβλημα της Recaro σταμάτησε την παραγωγή δύο ποιοτικών και σκληροτράχηλων off road μοντέλων

Μαθεύτηκε γιατί η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή των δύο ποιοτικών και σκληροτράχηλων off road μοντέλων της και έχει να κάνει με προμηθευτή πολύ γνωστό στην Ελλάδα.

Ineos Grenadier και Quartermaster

Η διακοπή της παραγωγής της Ineos Automotive προκλήθηκε από την προβληματική γερμανική εταιρεία κατασκευής καθισμάτων Recaro. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης το καλοκαίρι και εργάζεται για την επανέναρξη της παραγωγής της, ενώ παράλληλα αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

Τα μοντέλα Grenadier και Quartermaster έχουν σταματήσει να παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hambach της Γαλλίας, λόγω των εξαρτημάτων που λείπουν. "Δεν πρόκειται για ένα αξεσουάρ ψυχαγωγίας, αλλά για ένα εξάρτημα χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να πουλήσουμε το αυτοκίνητο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ineos, Lynn Calder στις 19 Σεπτεμβρίου στο Automotive News Europe χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ineos Grenadier και Quartermaster

Η Recaro ανέφερε σε ανακοίνωσή της στις 30 Ιουλίου ότι τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης αφού "αντιμετώπισε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες λόγω των ακραίων αυξήσεων των τιμών τα τελευταία χρόνια της κρίσης και της απώλειας μιας σημαντικής σύμβασης".

Η διαδικασία αφερεγγυότητας περιορίζεται στην Recaro Automotive GmbH και δεν επηρεάζει άλλες εταιρείες του ομίλου. Ο όμιλος Recaro κατασκευάζει επίσης αεροπορικά καθίσματα και καθίσματα παιχνιδιών.

Η Recaro δήλωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πελάτες για την αντιμετώπιση του όγκου παραγωγής και τη δημιουργία μιας λειτουργικής αλυσίδας εφοδιασμού "κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες" στο εργοστάσιό της στο Kirchheim unter Teck. Πρόσθεσε ότι "η διαδικασία συγχωνεύσεων και εξαγορών προχωράει γρήγορα με αρκετά ενδιαφερόμενα μέρη".

Ineos Grenadier & Quartermaster

Η Ineos αναζητά άλλον προμηθευτή για τα καθίσματα των μοντέλων της, αλλά συνάμα συνεργάζεται και με την Recaro για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 1.660 Grenadier στην Ευρώπη τους πρώτους 8 μήνες, από 2.126 μονάδες την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Από την άλλη το pick up Quartermaster, που χρησιμοποιεί κοινά μηχανικά μέρη με το Grenadier, μόλις άρχισε να πωλείται στην Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network