Υπάρχει αστυνομία που πήρε 50 Golf GTI περιπολικά -μια τρελή σύμπτωση (εικόνες)

Η αστυνομία σε μια πόλη προμηθεύτηκε 50 περιπολικά VW Golf GTI σε μια τυχαία σύμπτωση που συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό 50 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου Golf.

Ο στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομίας στη Νότια Αφρική μπορεί να μην περιλαμβάνει εξωτικά περιπολικά εκατ. ευρώ όπως διαθέτει η αντίστοιχη υπηρεσία στο Ντουμπάι ή στην Ιταλία ωστόσο ότι της λείπει σε τρανταχτά ονόματα όπως Lamborghini, Mercedes-AMG και BMW X, το αναπληρώνει σε ποσότητα. Άρα τι της έλειπε; Μα προφανώς μερικά Volkswagen Golf GTI.

Προσφάτως το τμήμα Durban Metro Police προμηθεύτηκε 50 Volkswagen Golf GTI με τις ανάλογες παρεμβάσεις αστυνομικής περιβολής. Κοιτώντας τα φωτιστικά σώματα καταλαβαίνει κανείς πως είναι τα μοντέλα Golf GTi προ facelift καθώς σήμερα κυκλοφορούν τα μοντέλα MK 8.5.

Κάπου εκεί ανάμεσα στις φωτό μπορείτε να αναγνωρίσετε κι ένα Polo που μάλλον δεν έχει τα λογότυπα GΤi στην ουρά του.

Κατά έναν περίεργο τρόπο τα 50 Golf GTi που προμηθεύτηκε το αστυνομικό τμήμα στο Durban συμπίπτει - μάλλον από σύμπτωση - με τον φετινό εορτασμό 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου VW Golf.

Αυτά τα GTI δεν είναι τα μόνα που απέκτησαν οι αρχές της Νότιας Αφρικής φέτος. Τον Φεβρουάριο, η Διεύθυνση Έρευνας Εγκλημάτων (γνωστή και ως Hawks) είχε προηγηθεί με την παραλαβή 22 τέτοιων μοντέλων. Η Hawks είναι μια επίλεκτη υπηρεσία επιβολής του νόμου που ερευνά το οργανωμένο έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είναι απόλυτα λογικό γιατί οι υπηρεσίες αυτές επέλεξαν το Golf GTI. Είναι ένα πρακτικό και σχετικά προσιτό μοντέλο με αρκετή δύναμη. Ότι πρέπει δηλαδή για τις ανάγκες της Αστυνομίας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών που δρουν καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών.