Μια Porsche Cayenne γίνεται το πρώτο SUV για drift (video)

Η Porsche Cayenne έγινε το πρώτο SUV που βελτιώνεται σε αγωνιστικό για αγώνες drift και το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό.

Porsche Cayenne SUV Drift

Είναι αλήθεια πως το drift μας έχει προσφέρει ορισμένες από τις πιο απίθανες μετατροπές αυτοκινήτων κατά διαστήματα και τώρα είμαστε μπροστά στο πρώτο SUV φτιαγμένο για drift στον κόσμο. Μια Porsche Cayenne πολύ διαφορετική από όσες έχεις δει μέχρι τώρα. 

Porsche Cayenne SUV Drift

Είναι δημιουργία της TSH Auto στο Τορόντο και την εντόπισε ο διάσημος φωτογράφος Larry Chen σε ένα event χαμηλού προφίλ και τοπικής εμβέλειας. Ο αρχικός V8 κινητήρας της Porsche έχει αντικατασταθεί από έναν 6.0 λίτρων LS2 μικρού κυβισμού κινητήρα της Chevrolet, εξοπλισμένο με υπερτροφοδότη.

Διαβάστε Επίσης

Παρότι το κατώτερο τμήμα του κινητήρα παραμένει εργοστασιακό, με χαμηλή πίεση, αποδίδει 530 ίππους στους πίσω τροχούς. Σωστά το σύστημα τετρακίνησης ανήκει πλέον στο παρελθόν, κάνοντας αυτό το SUV μια μηχανή drift με πίσω κίνηση.

Porsche Cayenne SUV Drift

Η δύναμη μεταφέρεται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων της BMW από ένα E92 335i, με το εργοστασιακό πίσω διαφορικό του Cayenne να αντέχει μετά βίας το φόρτο.

Με χαμήλωμα μεγαλύτερο των 25 εκατοστών, το υποπλαίσιο της Cayenne απέχει μόλις 3 εκατοστά από το έδαφος. Μπροστά, ειδικά γόνατα συνδυάζονται με ένα κιτ διεύθυνσης για εξαιρετικές γωνίες διεύθυνσης, αναγκαίες για τις πλαγιολισθήσεις.

Στο πίσω μέρος, ένα χειρόφρενο συνδέεται με δαγκάνες της Wilwood για ακριβή έλεγχο, ενώ τα μπροστινά φρένα παραμένουν εργοστασιακά. Και τα τέσσερα φρένα βρίσκονται πίσω από τεράστιες ζάντες 22 ιντσώνμια απροσδόκητη αλλά αποτελεσματική επιλογή για αυτό το αυτοκίνητο drift.

Στο εσωτερικό, η Cayenne είναι εξίσου εντυπωσιακή, πλην όμως αμφιλεγόμενη. Το πλήρες εσωτερικό παραμένει ανέπαφο, συνοδευόμενο από ένα ρολ κέιτζ που έχει ενσωματωθεί όμορφα, χωρίς να αλλοιώνει την αρχική διακόσμηση.

Porsche Cayenne SUV Drift

Μπροστά, πολυτελή καθίσματα από μια Bentley προσφέρουν έντονη αντίθεση με τα πιο βασικά αγωνιστικά καθίσματα στο πίσω μέρος, αλλά όλοι οι επιβάτες ασφαλίζονται με ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων. Και όταν η Cayenne δεν καταστρέφει ελαστικά, ενεργοποιεί ένα προσαρμοσμένο ηχοσύστημα με αρκετά ηχεία για να ανταγωνιστεί μια ροκ συναυλία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network