Hyundai: Πόσα αυτοκίνητα έχει φτιάξει μέχρι σήμερα (video)

Ένα ασύλληπτο ορόσημο έφτασε η Hyundai στην παραγωγή αυτοκινήτων μέσα στα 57 χρόνια από την ίδρυσή της και ανέβασε ένα ύπεροχο video με αυτήν την αφορμή.

Η Hyundai έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια οχήματα στην παγκόσμια συνολική παραγωγή της. Αυτό το επίτευγμα, που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 57 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, καθιστά τη Hyundai μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.

Για να τιμήσει την περίσταση, η Hyundai διοργάνωσε μια ειδική τελετή στο εμβληματικό της εργοστάσιο στην Ουλσάν της Νότιας Κορέας.

Ως ένδειξη εκτίμησης προς τους πιστούς της πελάτες, η Hyundai παρέδωσε το 100 εκατοστό πρώτο όχημα, ένα IONIQ 5, σε έναν πελάτη κατά τη διάρκεια μιας ειδικής τελετής παράδοσης.

Το όχημα βγήκε από τον ιμάντα τελικού ελέγχου στο κέντρο αποστολών του εργοστασίου στην Ουλσάν, όπου η εταιρεία γιόρτασε με μια επίδειξη που έγραφε "100 εκατομμύρια και 1", τονίζοντας τη δέσμευση της Hyundai για συνεχή καινοτομία και ανάπτυξη.

"Η επίτευξη των 100 εκατομμυρίων οχημάτων σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα σημαντικό ορόσημο, που κατέστη δυνατό χάρη στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο που μας υποστήριξαν από την αρχή", δήλωσε ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Company.

"Η δέσμευσή μας να αντιμετωπίζουμε τολμηρές προκλήσεις και η συνεχής επιδίωξη της καινοτομίας μας έχουν ωθήσει σε ταχεία ανάπτυξη, και αυτό το πνεύμα θα μας καθοδηγήσει προς τα επόμενα 100 εκατομμύρια οχήματα, καθώς συνεχίζουμε να ηγούμενοι στο χώρο της κινητικότητας".

Το εργοστάσιο στην Ουλσάν κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της Hyundai, καθώς εκεί παράχθηκε το πρώτο μαζικά παραγόμενο ανεξάρτητο μοντέλο της Κορέας, το Pony, το 1975. Σήμερα, παραμένει ένα κρίσιμο κέντρο, ιδιαίτερα στη μετάβαση της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση, με σχέδια για δημιουργία μιας αποκλειστικής εγκατάστασης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Dong Seock Lee, Πρόεδρος και Επικεφαλής Παραγωγής Εσωτερικού της Hyundai, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τη συμβολή των εργαζομένων: "Κάθε εργαζόμενος της Hyundai έπαιξε ρόλο στην επίτευξη αυτού του ορόσημου με την αφοσίωσή του. Αυτό το επίτευγμα είναι μόνο η αρχή, καθώς ηγούμεθα στην επόμενη εποχή της ηλεκτροκίνησης".

Αυτό το ορόσημο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης εξέλιξης της Hyundai, που υποστηρίζεται από την ίδρυση της premium μάρκας Genesis, της υψηλής απόδοσης σειράς N, καθώς και την εισαγωγή της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων με ηγέτη το IONIQ 5, το οποίο βασίζεται στην Παγκόσμια Πλατφόρμα Ηλεκτρικών Οχημάτων (E-GMP).

Το διεθνές αποτύπωμα παραγωγής της Hyundai, με εγκαταστάσεις στις Η.Π.Α., την Τουρκία, την Ινδία και την Τσεχία, συνέβαλε σημαντικά στην ταχεία ανάπτυξή της. Η εταιρεία ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια παραγόμενα οχήματα το 2013.

Η δυναμική της Hyundai συνεχίζεται με την ίδρυση του Hyundai Motor Group Global Innovation Center στη Σιγκαπούρη (HMGICS), ένα κέντρο αστικής κινητικότητας επόμενης γενιάς.

Αυτή η πρωτοποριακή εγκατάσταση ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και τα έξυπνα εργοστάσια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά εργοστάσια παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA), βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα παραγωγής.