Το νέο Alpine A390 μοιάζει με coupe SUV

Η Alpine ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο A390_β στις 11 Οκτωβρίου, ενώ η έκδοση παραγωγής αναμένεται να κάνει ντεμπούτο την επόμενη χρονια.

Alpine A390_β

Η Alpine επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο concept με την ονομασία A390_β στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον επόμενο μήνα. Λίγες μέρες νωρίτερα, θα έχει προηγηθεί η διαδικτυακή αποκάλυψη του μοντέλου και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Ναι, όπως έκανε και με το A290 hot hatch, η γαλλική εταιρεία θα μας ανοίξει την όρεξη με μια beta έκδοση, πριν από το κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής που θα παρουσιαστεί αργότερα.

Το τελικό A390 θα μπει στην παραγωγή στο Dieppe το 2025, ωστόσο, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ. Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, το τελικό προϊόν θα μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο A390_β.

Alpine A390_β

Και απ' ότι μπορούμε να διακρίνουμε από την μοναδική teaser εικόνα που υπάρχει διαθέσιμη, το A390 θα είναι ένα μοντέλο με αισθητική coupe SUV. Το A390 φαίνεται ότι θα είναι ένας υπερυψωμένος, τετράθυρος αντίπαλος για αυτοκίνητα όπως το Volkswagen ID.5 και το Cupra Tavascan. Η ίδια η Alpine αναφέρεται στη σιλουέτα ως "sport fastback”.

Διαβάστε Επίσης

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το A390 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης ή στοιχεία βάρους/απόδοσης. Κι αν αρχίζεις να αισθάνεσαι μια μικρή απογοήτευση στην ιδέα πως το Α390 δεν θα δείχνει και πολύ Alpine, η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει στο Παρίσι και την τελευταία έκδοση του Alpenglow Hy6.

Αν δεν θυμάσαι, πρόκειται για ένα πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα υδρογόνου. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε πως το Α390 θα περιλαμβάνει και λίγο από το DNA της A110.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network