Αυτή η φίρμα δεν θα βγάλει ποτέ ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας με μοντέλα που βρίσκονται στα όνειρα πολλών ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέψει ποτέ την πλήρη μεταβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Nissan Skyline Nismo

Μέχρι πέρυσι, το τμήμα υψηλών επιδόσεων, Nismo, της Nissan, βάδιζε προς την κατεύθυνση του πλήρους εξηλεκτρισμού των εκδόσεων που φέρουν στο αμάξωμά τους το λογότυπό της. Αυτό όμως είναι κάτι που φαίνεται να αλλάζει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Pierre Loing, επικεφαλής προϊόντων της Nissan σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε πως: "Δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος η Nismo να γίνει αμιγώς ηλεκτρική”.

Διαβάστε Επίσης

Ο Loing ανέφερε μιλώντας στο TopGear, ότι η ανάπτυξη των EV ήταν χαοτική και "ο ρόλος μας ως κατασκευαστή είναι να προσαρμοζόμαστε”. Η Nissan εστιάζει στο σύστημα κίνησης e-Power, το οποίο χρησιμοποιεί τον βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια μπαταρίας.

Nissan Ariya NISMO

Η ιαπωνική εταιρεία λάνσαρε το Qashqai e-Power το 2022, το πρώτο της μοντέλο που διαθέτει το νέο αυτό σύστημα κίνησης και τα όποια σχέδια για έκδοση Nismo, εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Πάνω από τα μισά Qashqai που πωλούνται στην Ευρώπη, είναι η έκδοση e-Power.

Η Nissan γνωρίζει ότι ένα μοντέλο όπως το GT-R με το logo της Nismo, μπορεί να κοστολογηθεί πολύ υψηλότερα την αντίστοιχη έκδοση του Ariya. Ο Loing παραδέχεται ότι το Ariya δεν είναι ένα φτηνό ηλεκτρικό, οπότε το ανώτατο όριο τιμής δεν μπορεί να φτάσει "σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο”, το οποίο εξαρτάται τελικά από το μοντέλο.

Nissan Ariya Nismo

Ένα πακέτο Nismo πρέπει να ταιριάζει στο προϊόν και οποιοδήποτε εφοδιαστεί με αυτό, θα χρειαστεί ισχυρές πωλήσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Σημείο καμπής στην αγορά

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες επανεξετάζουν τα σχέδιά τους για τα ηλεκτρικά οχήματα λόγω της χαμηλότερης από το αναμενόμενο ανάπτυξης. Αρκετοί αναβάλλουν την κυκλοφορία ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ εστιάζουν στην ανάπτυξη των υβριδικών εκδόσεων.

Nissan IDx Nismo

Αυτό δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν οι καταναλωτικές τάσεις και πόσο ευέλικτες πρέπει να είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Loing δήλωσε ότι αν είχε ερωτηθεί για τα σχέδια της εταιρείας για τα EV πριν από μερικά χρόνια, θα είχε "δώσει διαφορετική απάντηση”. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα αναγκάσουν τη Nissan να θέσει εκ νέου χρονοδιάγραμμα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό των εκδόσεων Nismo.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network