Το Skoda Kodiaq Armoured σε προστατεύει ακόμη κι από χειροβομβίδες

Η ειδική έκδοση Armoured του Skoda Kodiaq, θα έπαιρνε 5 αστέρια στις δοκιμές του EuroNCAP, ακόμη κι αν συγκρούονταν με χειροβομβίδα, αντί για τοίχο.

Skoda Kodiaq Armoured

Παρατηρείστε το Skoda Kodiaq που βλέπετε μπροστά σας. Μη βιαστείτε, έχετε στη διάθεσή σας όση ώρα θέλετε. Κι όταν είστε έτοιμοι, σκεφτείτε αν διαπιστώσατε κάτι διαφορετικό.

Όχι, δεν αναφέρομαι στα μπλε φωτάκια της μάσκας και του πίσω παρμπρίζ. Αυτά είναι εμφανέστατα. Εννοώ αν βλέπετε κάποια άλλη διαφορά σε σχέση με τα Kodiaq που κυκλοφορούν γύρω σας κατά εκατοντάδες.

Διαβάστε Επίσης

Μάλλον όχι, έτσι δεν είναι; Κι όμως, αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι ένα Kodiaq που δημιούργησε η UTAC Special Vehicles, εφοδιάζοντάς το με μια αόρατη πανοπλία.

Skoda Kodiaq Armoured

Και αν η περιγραφή σου θυμίζει κάτι, ναι, ακολουθεί άμεσα τα βήματα του Superb Armoured, το οποίο διαθέτει έναν εξίσου μακρύ κατάλογο αναβαθμίσεων. Το αποτέλεσμα; Είναι πλέον ικανό να αντιμετωπίσει πάνω από 200 σφαίρες, αν υποθέσουμε πως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα ήθελαν να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο το μίσος τους προς το συγκεκριμένο μοντέλο. Ή τον οδηγό του.

Προστασία 360 μοιρών

Αυτό οφείλεται στο αλεξίσφαιρο γυαλί και την θωρακισμένη ατσάλινη επένδυση του αμαξώματος, που παρέχει προστασία 360 μοιρών. Αυτά τα νέα πάνελ βοηθούν το Kodiaq ακόμη και να απορροφήσει ή να εκτρέψει χειροβομβίδες και εκρηκτικά, κάτι που σημαίνει ότι τώρα πληροί τις προδιαγραφές για πιστοποίηση PAS 301.

Με άλλα λόγια, αποκτά ένα χαρτί που απονέμεται σε αυτοκίνητα με υψηλά επίπεδα αντίστασης σε χειροβομβίδες από το πλάι, την οροφή και το δάπεδο.

Διαβάστε Επίσης

Και παρ' όλα αυτά, μοιάζει πραγματικά με ένα συνηθισμένο Kodiaq, εκτός από την περίπτωση που ενεργοποιούνται η σειρήνα έκτακτης ανάγκης και τα συστήματα φωτισμού.

Διαθέτει επίσης αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο βάρος, καθώς και ένα σύστημα συγκράτησης ελαστικών που σημαίνει ότι τα ελαστικά δεν αποκολλώνται από τη ζάντα, ακόμη και όταν αρχίζουν να ξεφουσκώνουν.

Skoda Kodiaq Armoured

Οι εκδόσεις του βασικού Kodiaq λογικά παραμείνουν όπως τις ξέρουμε, συμπεριλαμβανομένης μιας plug-in υβριδικής έκδοσης με 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, ενώ η πενταθέσια καμπίνα εξακολουθεί να διαθέτει συνολικά πάνω από 2.000 λίτρα χώρο αποσκευών.

Δεν υπάρχει ακόμη τελική τιμή για τη μετατροπή, αλλά δεδομένου ότι το Superb Armoured ξεκίνησε από περίπου 140.000 ευρώ, περιμένετε ότι η το Kodiaq με την ανάλογη προστασία από τις ειδικές ένοπλες δυνάμεις, θα κοστίζει αρκετά πάνω από τα περίπου 40.000 ευρώ των συμβατικών εκδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network