Η ιστορία πίσω από το κράνος Stormtrooper στα χρώματα του Ayrton Senna

Αυτό είναι ένα αυθεντικό κράνος Stormtrooper το οποίο βαμμένο στα χρώματα του Ayrton Senna απέκτησε ξεχωριστή αξία και πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Το πιο ξεχωριστό κράνος που θα δεις σήμερα και για πολύ καιρό ακόμη, είναι αυτό το κράνος σε σχέδιο Stormtrooper που κατασκευάστηκε από τον Andrew Ainsworth του Shepperton Design Studios, βαμμένο όμως στα χρώματα του κράνους του Ayrton Senna.

Ο Ainsworth χρησιμοποίησε τα αυθεντικά καλούπια που δημιουργήθηκαν για τα κράνη της πρώτης ταινίας Star Wars. Τα καλούπια τα είχε αναπτύξει ο ίδιος τη δεκαετία του 1970 και δημιούργησε τα κράνη που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία, ενώ τις επόμενες δεκαετίες εργάστηκε σε πολυάριθμα μεγάλα sci-fi blockbusters, όπως το Superman και το Alien.

Το συγκεκριμένο κράνος κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στον Ayrton Senna και δεν είναι καινούργιο. Ο Ainsworth το έφτιαξε το 2014 για την συμμετοχή του καλλιτέχνη Jason Brooks στην έκθεση Art Wars στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου. 

Το κράνος διαθέτει αναδιπλούμενη φιμέ ζελατίνα στο μπροστινό μέρος, μια διαφοροποίηση από τον αρχικό σχεδιασμό του Star Wars, αλλά κατά τα άλλα παραμένει πιστό στο σχήμα του 1977. 

Ο Jason Brooks, ζωγράφισε με σχολαστική λεπτομέρεια στο χέρι τα αρχικά χρώματα και τα σήματα του εμβληματικού κράνους του Senna, ενώ έκανε και τις απαραίτητες αλλαγές. Μια βασική τροποποίηση τότε ήταν το λογότυπο της Marlboro, το οποίο είχε αλλάξει σε "Marlborough", αλλά στην νέα του μορφή αυτή την εποχή έχει επιστρέψει σε Marlboro.

Το κράνος Stromtrooper ήταν ένα από τα εκατοντάδες αντικείμενα της δημοπρασίας του Bonham's στο πρόσφατο Goodwood Revival και εκτίμησή του οίκου ήταν 2.500 με 3.000 λίρες Αγγλίας. Τελικά πουλήθηκε στις 2.815 λίρες Αγγλίας, ήτοι λίγο χαμηλότερα από 3.400 ευρώ