Εργοστάσιο στην Κίνα απέτυχε να βρει αγοραστή σε συνεχόμενες δημοπρασίες

Ένα κλειστό εργοστάσιο συναρμολόγησης γνωστού ομίλου αυτοκινήτων στην Κίνα αποτυγχάνει να πουληθεί για 3η φορά σε δημοπρασία μέσα σε διάστημα 4 μηνών.

Οι εγκαταστάσεις της Changsha, που κάποτε φιλοξενούσαν την παραγωγή της Jeep και της Fiat αλλά έκλεισαν από το 2022, είχαν ήδη αποτύχει να προσελκύσουν αγοραστές σε προηγούμενες δημοπρασίες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Όμως και στη νέα προσπάθεια πώλησης του εργοστασίου νωρίτερα τον Σεπτέμβριο όπου το αντίτιμο είχε μειωθεί κατά 35% δεν βρέθηκε και πάλι αγοραστής, στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο εξοπλισμός, τα κτίρια και άλλα περιουσιακά στοιχεία του εργοστασίου με έδρα την Changsha στην Κίνα βγήκαν και πάλι στο σφυρί σε μια διαδικτυακή δημοπρασία στις 17 Σεπτεμβρίου, με τιμή 1,23 δισ. γουάν - περίπου 156 εκατ. ευρώ. Μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας στις 18 Σεπτεμβρίου δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά, σύμφωνα με την κινεζική πλατφόρμα δημοπρασιών JD.com.

Η ταχεία μετάβαση της Κίνας στα ηλεκτρικά οχήματα έχει πιάσει πολλές ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στα πράσα. Ορισμένοι από αυτούς, όπως η Mitsubishi και η Fiat-Chrysler, αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή στη χώρα συνολικά, ενώ άλλοι, όπως ο όμιλος Volkswagen και η General Motors, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.