Γιατί η VW μεταφέρει την παραγωγή του Polo στη Νότια Αφρική

Το εργοστάσιο στην Παμπλόνα της Ισπανίας που κατασκεύαζε το Polo εδώ και 40 χρόνια, δεν θα τα φτιάχνει πλέον καθώς θα ασχοληθεί με τα νέα σχέδια της εταιρείας.

VW Polo

Η VW τερμάτισε την παραγωγή στην Ευρώπη ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, του supermini Polo. Ένα από τα διαχρονικά best seller της μικρής κατηγορίας, θα σταματήσει μετά από 40 χρόνια να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Διαβάστε Επίσης

Το Polo θα εξακολουθήσει να πωλείται στην Ευρώπη, με την παραγωγή του όμως να γίνεται πλέον στο εργοστάσιο της VW στο Kariega της Νότιας Αφρικής. Το εργοστάσιο στην Ισπανία, θα υποστεί τις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να κατασκευάζει προσιτά αμιγώς ηλεκτρικά μικρά αυτοκίνητα.

VW Polo

Το εργοστάσιο στην Παμπλόνα θα αρχίσει να κατασκευάζει δύο αμιγώς ηλεκτρικά μικρά SUV το 2026. Το ένα θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της VW, ενώ το άλλο προορίζεται για την Skoda.

Και τα δύο SUV θα βασίζονται σε μια πιο κοντή έκδοση της πλατφόρμας MEB, που προορίζεται αποκλειστικά για προσθιοκίνητα EV. Οι αλλαγές στην πλατφόρμα MEB έγιναν καθώς η VW στοχεύει να φέρει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα σε τιμές πιο κοντά σε εκείνες των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το μοντέλο της Skoda θα ονομάζεται Epiq και θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα φέτος. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η VW δημοσιοποίησε ένα teaser της δικής της εκδοχής του αυτοκινήτου, που ονομαζόταν ID2all SUV.

Στροφή της αγοράς στα SUV

Η αναθεωρημένη πλατφόρμα MEB θα στηρίξει επίσης ένα ηλεκτρικό μικρό hatchback που θα κατασκευάζεται στο Martorell της Ισπανίας, μαζί με ένα σχετικό μοντέλο που σχεδιάζεται για την Cupra.

VW Polo GTi Edition 25

Τα μικρά SUV T-Cross και Taigo με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα παράλληλα με τα ηλεκτρικά μοντέλα, σύμφωνα με δήλωση της VW.

Οι πωλήσεις του Polo στην Ευρώπη μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγοραστές στράφηκαν σε μικρά SUV, όπως το VW T-Roc και το T-Cross. Συγκεκριμένα, η VW πούλησε 90.107 Polo τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στη μικρή κατηγορία στην Ευρώπη.

Πριν από δέκα χρόνια, οι πωλήσεις του Polo ήταν σχεδόν διπλάσιες στο ίδιο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντάς του την 4η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη συνολικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network