Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς προέρχονται από τις κατηγορίες supermini και B-SUV. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι φετινές πωλήσεις Ιανουαρίου-Αυγούστου όπου τα Top 5 μοντέλα προέρχονται από αυτή την δεξαμενή.

Toyota Yaris Cross

Εδώ και πολλά χρόνια ένας στους δύο αγοραστές καινούργιου αυτοκινήτου στην Ελλάδα επιλέγει μοντέλο από δύο συγκεκριμένες κατηγορίες: τα supermini και τα μικρά SUV.

Είναι μοντέλα με αμαξώματα μήκους από 3,8 έως 4,3 μ. με μικρούς υπερτροφοδοτούμενος κινητήρες που συνήθως έχουν και mild υβριδική τεχνολογία και με τιμές που κατά βάση κυμαίνονται μεταξύ 17.000 και 28.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Οι φετινές πωλήσεις (Ιανουάριος-Αύγουστος) δείχνουν πως τα πέντε πιο εμπορικά μοντέλα της εγχώριας αγοράς προέρχονται από αυτές τις κατηγορίες. Πρωταγωνιστής στις ταξινομήσεις παραμένει για μια ακόμα χρονιά η Toyota με την σειρά Yaris να έχει κερδίσει τις δύο πρώτες θέσεις. Από 'κει και πέρα βρίσκουμε μοντέλα της Citroen, Peugeot και Suzuki.

Toyota Yaris Cross 1.5 AWD

Toyota Yaris Cross

Η SUV εκδοχή του Yaris παρουσιάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και έχει κερδίσει τον ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς καθώς παραμένει το πιο δημοφιλές μοντέλο σε πωλήσεις τις δύο προηγούμενες χρονιές - όπως φαίνεται και την φετινή.

Το Yaris Cross κυκλοφορεί στις εκδόσεις Hybrid 116 και Hybrid 130 με αυτόματο κιβώτιο CVT που και εκτενή γκάμα εκδόσεων - μεταξύ αυτών και τετρακίνητες. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν 8 αερόσακους και εμπλουτισμένο πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Οι τιμές ξεκινούν από τα 24.440 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 36.070 ευρώ.

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Στην περίπτωση του Yaris δεν έχουμε απλά μια ελληνική επιτυχία. Το supermini της Toyota έχει κυκλοφορήσει σε πάνω από 10 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η σειρά παρουσιάστηκε το 1999, σε αντικατάσταση του μοντέλου Starlet και το 2020 πέρασε στην 4η γενιά του.

Διαθέτει υβριδική τεχνολογία με τρεις αποδόσεις από έναν θερμικό κινητήρα 1,5 λίτρων και σε αντίθεση με το Yaris Cross, προσφέρεται σε εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά όχι με τετρακίνηση. Το πιο προσιτό Yaris ξεκινά από τα 19.460 ευρώ ενώ το πιο ακριβό κοστίζει 30.070 ευρώ.

Citroen C3

Citroen C3

Το μικρό Citroen στην 3η γενιά του είναι run-out μοντέλο καθώς αναμένεται το καινούργιο C3. Ωστόσο, κατάφερε να αναρριχηθεί στην 3η θέση των πωλήσεων διαγράφοντας μια εξαιρετική εμπορική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Υπολογίζεται πως έχουν κυκλοφορήσει περί τα 5,6 εκατ. αντίτυπα από το 2002 που πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά. Το νέο C3 αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Peugeot 2008 130PS dokimi

Peugeot 2008

Το μικρό SUV της Peugeot ανανεώθηκε στα σημεία πέρυσι και είναι το 2ο πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία του μετά το Yaris Cross. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις τεχνολογίας: βενζίνη, υβριδική και σε αμιγώς ηλεκτρική σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Active, Allure και GT.

Η απλή έκδοση αποδίδει 100 ίππους με χειροκίνητο κιβώτιο, η υβριδική αποδίδει 136 ίππους και έχει αυτόματο κιβώτιο ενώ η ηλεκτρική έχει ισχύ 156 ίππων. Με τιμή εκκίνησης στα 24.800 ευρώ, οι εκδόσεις βενζίνης και Hybrid έχουν ως οροφή τα 34.700 ευρώ. Αντιστοίχως, τα ηλεκτρικά μοντέλα ξεκινούν από τα 42.000 ευρώ κα φθάνουν έως τα 46.500 ευρώ.

Suzuki Vitara MY2024

Suzuki Vitara

Κλασική αξία στην εγχώρια αγορά το Vitara με συνεχή παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Το compact SUV της Suzuki βρέθηκε στην 5η θέση των πωλήσεων του 2024 προτάσσοντας κυρίως την ανταγωνιστική τιμή του καθώς έχει ως αφετηρία τα 20.580 ευρώ.

Η τεχνολογία είναι υβριδική με επιλογές σε χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια και τετρακίνηση. Η κορυφαία και πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση φθάνει στα 32.980 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network