Μεγάλη διαδήλωση λόγω πιθανού κλεισίματος εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η διαδήλωση για το πιθανό λουκέτο που αντιμετωπίζει εργοστάσιο της Audi, είναι το τελευταίο σημάδι των φόβων ότι βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες μπορεί θα χαθούν.

Audi Brussels

Τις τελευταίες μέρες, οι Βρυξέλλες έξησαν μια κατάσταση που δεν συνηθίζεται, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι απέκλεισαν δρόμους και άναψαν καπνογόνα κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους υπαλλήλους εργοστασίου της Audi που αντιμετωπίζει πιθανό λουκέτο.

Διαβάστε Επίσης

Πάνω από 5.000 διαδηλωτές από όλο το Βέλγιο και μέχρι την Τσεχική Δημοκρατία, συγκεντρώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό North των Βρυξελλών, πριν ξεκινήσουν την πορεία τους προς το κοινοβούλιο, κρατώντας πλακάτ υποστήριξης της Audi. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε εθνική απεργία, παρεμποδίζοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Audi Brussels

Ένας μεγάλος αριθμός από τους 3.000 εργαζόμενους της Audi (το 90% των οποίων κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους το επόμενο έτος) οδηγούσε την πορεία της 16ης Σεπτεμβρίου, μέσα σε μια ομίχλη πράσινου και ροζ καπνού, που είναι τα χρώματα των κύριων συνδικάτων.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμαναν πως πράγματι υπάρχει μια ευρύτερη απειλή για τη βιομηχανία.

Ισχυρό μήνυμα

"Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες δυσκολεύουν τα πράγματα για τη βελγική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα για την ευρωπαϊκή. Η μεταποιητική βιομηχανία μεταναστεύει κυρίως μακριά από τις χώρες μας”, δήλωσε ο Patrick Van Belle, επικεφαλής αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Συνδικάτου της Audi.

Audi Brussels

Το VW Group, δήλωσε τον Ιούλιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου των Βρυξελλών, λόγω της χαμηλής ζήτησης για το Q8 E-Tron, του μοναδικού μοντέλου που παράγεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή βιομηχανία

Η διαδήλωση αντικατοπτρίζει τους αυξανόμενους φόβους ότι βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς η Ευρώπη ηγείται παγκοσμίως στην κλιματική μετάβαση και υπονομεύεται από τους φθηνότερους ανταγωνιστές στο εξωτερικό.

Audi Brussels

Το εργοστάσιο της Audi στη γειτονιά Forest των Βρυξελλών, συμβολίζει αυτούς τους φόβους, δείχνοντας ότι ακόμη και ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ασφαλές.

"Είμαστε θυμωμένοι”, δήλωσε ο Aaron Focon, φορώντας ένα μπλουζάκι για να υποστηρίξει τον πατέρα του, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο της Audi για 34 χρόνια και τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χάσει τη δουλειά του. "Δεν είναι φυσιολογικό. Η κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει κάτι”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network