To νέο Renault Master είναι το "Van της Χρονιάς 2025"

Το νέο Renault Master κέρδισε τον τίτλο του “Van of the Year 2025”, που του απονεμήθηκε από την κριτική επιτροπή International Van Of The Year (IVOTY).

Renault Master

Το Master είναι το 5ο επαγγελματικό μοντέλο της Renault που κερδίζει αριστεία σε αυτό το θεσμό. Έχουν προηγηθεί τα Renault Master II (IVOTY 1998), Renault Trafic II (IVOTY 2002), Kangoo Z.E (IVOTY 2012) και Kangoo Van III (IVOTY 2022).

Η φετινή ανάδειξη και βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων "IAA Transportation” στο Ανόβερο.

Renault Master

Μετά από την βράβευση του Scenic E-Tech electric, ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 τον περασμένο Φεβρουάριο, η Renault τώρα παίρνει το "double" με δύο τίτλους για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" και το "Βαν της Χρονιάς". Η τελευταία φορά που η μάρκα κέρδισε βραβεία back-to-back ήταν πριν από 27 χρόνια, με τα Renault Scenic I και Master II.

Renault Master

Ο Heinz-Jurgen Low, SVP της Renault για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, δήλωσε: "Είναι μια ανταμοιβή, ένας πραγματικός φόρος τιμής σε όλες τις ομάδες που εργάστηκαν σε αυτό το project. Το νέο Master είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πόσο έχουν εξελιχθεί τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Renault, για περισσότερα από 120 χρόνια: είναι καινοτόμα, ανατρεπτικά, πολύ-ενεργειακά και έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται με πρακτικά ατελείωτους τρόπους στις ατομικές ανάγκες και επιθυμίες κάθε επαγγελματία”.

Renault Master

Από την πλευρά της επιτροπής, ο πρόεδρος του διεθνούς βραβείου Jarlath Sweeney ανέφερε μεταξύ άλλων: " Η κριτική επιτροπή IVOTY εντυπωσιάστηκε με τον εντελώς νέο σχεδιασμό και τα υψηλά επίπεδα καινοτομίας και τεχνολογίας που ενσωματώθηκαν στη νέα σειρά Master, η οποία διαθέτει προηγμένη αεροδυναμική, αυξημένη χρηστικότητα και βελτιωμένη απόδοση, χώρους, ασφάλεια και άνεση. Συν του ότι η νέα αρθρωτή πλατφόρμα του φιλοξενεί κινητήρες ντίζελ, ηλεκτρικούς και υδρογόνου. Το νέο μοντέλο πληροί όλα τα κριτήρια για να βραβευτεί, ενώ είναι απόλυτα συμβατό με το μέλλον της αυτοκίνησης”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Master διαθέτει νέα πολυενεργειακή πλατφόρμα και σχεδίαση αεροδυναμική "Aerovan” που το καθιστούν μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία του. Διατίθεται δε με κινητήρες εσωτερικής καύσης ενώ υπάρχουν εκδόσεις ηλεκτρικές και υδρογόνου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network