Παγκόσμια πρεμιέρα για τα νέα VW Transporter και Caravelle

Αποκαλύφθηκε η 7η γενιά των επαγγελματικών μοντέλων Volkswagen Transporter και Caravelle σε παγκόσμια πρεμιέρα και για πρώτη φορά με εξηλεκτρισμένη τεχνολογία.

VW Transporter
VW Transporter
VW Transporter
VW Transporter
VW Transporter
VW Caravelle
VW Caravelle
VW Caravelle
VW Caravelle

Το νέο Transporter λανσάρεται με περισσότερο χώρο, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, υψηλότερο μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου και βελτιωμένη κατανάλωση. Το ίδιο ισχύει και για το Caravelle που παρουσιάζεται ταυτόχρονα με 9θέσια καμπίνα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Transporter και του Caravelle θα διατίθενται εκδόσεις με plug-in υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία ως εναλλακτική πρόταση στη γκάμα των μοντέλων με κινητήρες diesel.

VW Transporter
Η νέα σειρά VW Transporter

Όταν το πρώτο Transporter παρουσιάστηκε στην αγορά το 1949, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα συνέχιζε να παράγεται για 75 χρόνια με ισχυρό εμπορικό αποτύπωμα.

Η σειρά "Bulli 2024” αποτελείται σήμερα από το νέο Transporter, το Multivan και το ID. Buzz. Η γκάμα Transporter περιλαμβάνει αμιγώς επαγγελματικά οχήματα και τη σειρά Caravelle. Το τελευταίο αποτελεί τη Multivan εκδοχή της οικογένειας για αναψυχή αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

VW Transporter

Η Volkswagen Commercial Vehicles προσφέρει το νέο Transporter ως panel van (με έμφαση στη μεταφορά εμπορευμάτων), panel van "Plus" (χώρος φόρτωσης, καθίσματα στη δεύτερη σειρά, διάφορα χωρίσματα), crewbus (με έμφαση στη μεταφορά επιβατών) και ως διπλοκάμπινο με πλατφόρμα και μακρύ μεταξόνιο. Οι εκδόσεις crewbus και panel van διατίθενται προαιρετικά με υψηλή οροφή και εκτεταμένο μεταξόνιο.

Από την άλλη, το 9θέσιο Caravelle σχεδιάστηκε κυρίως για την μεταφορά επιβατών. Η εταιρεία θα το κυκλοφορήσει σε μια έκδοση με προδιαγραφές εξοπλισμού Life και μια κορυφαία έκδοση με την ονομασία Style. Το Caravelle διατίθεται επίσης με διευρυμένο μεταξόνιο. Τόσο το Transporter ως panel van όσο και το Caravelle διατίθενται επίσης στην έκδοση παντός εδάφους PanAmericana.

VW Caravelle
Το 9θέσια VW Caravelle

Το οφέλιμο φορτίο έχει αυξηθεί στους 1,33 τόνους (+130 κιλά). Ο αποθηκευτικός όγκος στο panel-van Transporter με κανονικό μεταξόνιο και οροφή έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 10% σε 5,8 m3. Με μακρύ μεταξόνιο και ψηλή οροφή, ο όγκος φόρτωσης του panel van αυξήθηκε στα 9,0 m3. Η Volkswagen αύξησε επίσης το μέγιστο βάρος του ρυμουλκούμενου κατά 300 κιλά, το οποίο φτάνει τώρα μέχρι 2,8 τόνους.

VW Caravelle

Συνολικά επτά εκδόσεις κινητήρων θα είναι διαθέσιμες κατά το λανσάρισμα στην αγορά. Για πρώτη φορά, η γκάμα αυτή περιλαμβάνει τρεις υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες diesel (TDI), μια υβριδική έκδοση plug-in (eHybrid) και τρεις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις (e-Transporter και e-Caravelle). Οι κινητήρες TDI αποδίδουν 110, 150 ή 170 ίππους. Τα ισχυρά μοντέλα TDI μπορούν να παραγγελθούν με τετρακίνηση 4MOTION.

Αντιστοίχως, η έκδοση PHEV αποδίδει 232 ίππους. Τέλος τα ηλεκτρικά e-Transporter και e-Caravelle ξεκινούν από τους 136 ίππους, και φθάνουν στους 286 ίππους με μια στάση στους 218 ίππους. Η χωρητικότητα της μπαταρίας τους είναι "καθαρή” στα 64 kWh.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network