Ανάκληση μαμούθ από την BMW-ποια αυτοκίνητα επηρεάζονται

Η BMW εκτός της ανάκλησης σταμάτα και τις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων λόγω προβληματικών εξαρτημάτων από προμηθευτή της, που θα επηρεάσουν τα συνολικά της έσοδα.

BMW logo

Η BMW ανακοίνωσε πολύ μεγάλη ανάκληση, που ξεπερνά τα 1.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα καθώς και απαγόρευση παραδόσεων για νέα αυτοκίνητα που δεν έχουν ακόμα φτάσει στους πελάτες τους. Ο λόγος είναι μια παρτίδα προβληματικών φρένων.

BMW επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας

Το πρόβλημα για την BMW βεβαίως έχει να κάνει με τα χρήματα που έχει ήδη δαπανήσει για εγγυήσεις αλλά και με το γεγονός πως αναγκάστηκε να προσαρμόσει τους οικονομικούς στόχους της για φέτος, στο σκέλος των κερδών της, τα οποία πέφτουν στο 6% πιθανότατα, από λίγο περισσότερο που είχαν προϋπολογιστεί νωρίτερα.

Διαβάστε Επίσης

Ο προμηθευτής ανταλλακτικών που κατασκευάζει το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης για την BMW, δήλωσε ότι η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος μπορεί να επηρεαστεί και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Ωστόσο, η Continental (ο συγκεκριμένος προμηθευτής), ανακοίνωσε επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η απόδοση των φρένων να πέσει κάτω από τα νομικά απαιτούμενα πρότυπα.

Η BMW, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις μάρκες Rolls Royce και Mini, ανέφερε ότι πλέον αναμένει μικρή μείωση στις παραδόσεις οχημάτων φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ προηγουμένως είχε προβλέψει μικρή αύξηση.

Επιπλέον, η ανάκληση και οι ακυρωμένες παραδόσεις επιδεινώνουν τον αντίκτυπο της "συνεχούς υποτονικής ζήτησης στην Κίνα, η οποία επηρεάζει τους όγκους πωλήσεων. Παρά τα μέτρα τόνωσης από την κυβέρνηση, η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει αδύναμη", ανέφερε η BMW σε δήλωσή της.

Η BMW τον περασμένο μήνα είχε επίσης ανακαλέσει 1,4 εκατομμύρια οχήματα στην Κίνα λόγω ελαττωματικών αερόσακων. Στην περίπτωση των φρένων υπολογίζεται πως τα αυτοκίνητα που θα ανακληθούν θα είναι σχεδόν 1.5 εκατομμύριο, ενώ 320.000 αυτοκίνητα δεν θα παραδοθούν καν στους ιδιοκτήτες τους. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network