Εξωφρενικό πρόστιμο σε οδηγό που δεν κρατούσε απόσταση από το μπροστινό όχημα

Η παράβαση έγινε σε αυτοκινητόδρομο και το ποσό που επιβλήθηκε από τις δικαστικές αρχές είναι κάτι παραπάνω από παράλογο, είναι εξωφρενικό.

BMW 530d

Η οδήγηση σε κοντινή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και αρκετά επικίνδυνη. Ειδικά όμως στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράβασης, τυχαίνει να βρίσκεσαι σε ελβετικό έδαφος, είναι και ιδιαίτερα ακριβή.

Αυτό ανακάλυψε πρόσφατα ένας οδηγός στην Ελβετία, ο οποίος τιμωρήθηκε από τις δικαστικές αρχές με πρόστιμο άνω των 115.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας, τον Μάρτιο του 2023, ο 58χρονος οδηγός μιας BMW 540d εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Α1 κοντά στη Ζυρίχη να κινείται με ταχύτητα έως και 120 km/h, ενώ βρισκόταν μόλις 8-12 μέτρα πίσω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Κάμερα κυκλοφορίας

Στις περισσότερες χώρες, μια τέτοια παράβαση μπορεί να επιφέρει πρόστιμο μερικών εκατοντάδων ευρώ, αλλά στην Ελβετία, οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. όπως αυτή, υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του παραβάτη.

Το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν στάθηκε σύμμαχος του οδηγού της BMW, καθώς αυτός βρέθηκε να έχει φορολογητέο εισόδημα περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι λοιπόν, του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 115.000 ευρώ.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς

Διαβάστε Επίσης

Ο παραβάτης οδηγός, ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι δικηγόρος, αμφισβήτησε την εγκυρότητα του προστίμου και προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ισχυρίστηκε ότι δεν του διαβάστηκαν τα δικαιώματά του κατά την ανάκριση και δήλωσε ότι ο υπολογισμός της απόστασης μέσω των καμερών κυκλοφορίας ήταν ανακριβής.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του, ωστόσο ο ίδιος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει το δίκτυο BlueWin, η απόφαση αποτελείται από πρόστιμο υπό όρους, που αποτιμάται σε περίπου 2.090 ευρώ ανά ημέρα ή 50 ημέρες, ύψους περίπου 105.000 ευρώ, και συνδέεται με διετή περίοδο αναστολής.

Ωστόσο, θα πρέπει να καταβάλει τα υπόλοιπα περίπου 10.700 ευρώ, καθώς και δικαστικά έξοδα ύψους 3.170 ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, που αποδεικνύει ότι αν οδηγείτε στην Ελβετία και έχετε υψηλό εισόδημα, η διάπραξη οποιουδήποτε είδους τροχαίας παράβασης δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network