Αυτό το ειδικό scooter από startup της Toyota πωλείται και στην Ελλάδα

Η Whill είναι μια startup που χρηματοδοτείται από την Toyota και παρουσίασε το νέο της, πρωτοποριακό scooter ειδικό για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Whill R Scooter ηλεκτρικό αναπηρικό σκούτερ

Η ιαπωνική startup, Whill, που ασχολείται με τεχνολογικά εξελιγμένα αναπηρικά αμαξίδια και υποστηρίζεται από το επενδυτικό ταμείο της Toyota Motor, παρουσίασε ένα νέο μοντέλο παρόμοιο με scooter που αφορά για ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να περπατήσουν ακόμα και μικρές αποστάσεις και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Whill R Scooter ηλεκτρικό αναπηρικό σκούτερ

Με τέσσερις μικρούς τροχούς, το νέο scooter είναι εξοπλισμένo με αποσπώμενη μπαταρία και μπορεί να κινηθεί σε πεζοδρόμια και σε μέρη όπως αεροδρόμια και νοσοκομεία με ταχύτητες έως και 6 χιλιόμετρα την ώρα.

Διαβάστε Επίσης

Το μοντέλο Whill R κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο και τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο. Η Whill σχεδιάζει επίσης να τα πουλήσει στον Καναδά και την Ευρώπη, και ο CEO, Satoshi Sugie, δήλωσε στο Nikkei Asia ότι εξετάζει επίσης την Ασία.

Επειδή οι μπαταρίες των προηγούμενων μοντέλων δεν μπορούσαν να αντικατασταθούν, το νέο μοντέλο είναι μια πιο εφικτή λύση για περισσότερα νοικοκυριά, καθώς οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα όπου μια μεγάλη κύρια μονάδα θα αποτελούσε πρόβλημα. Η μπαταρία έχει αυτονομία 17,2 χιλιομέτρων και χρειάζεται πέντε ώρες για να φορτίσει πλήρως από μια τυπική πρίζα.

Whill R Scooter ηλεκτρικό αναπηρικό σκούτερ

Το Model R μπορεί να στρίψει επιτόπου, με ελάχιστη ακτίνα 97 εκατοστών, διευκολύνοντας την οδήγηση σε στενά μονοπάτια και πολυσύχναστες περιοχές. Η τιμή του είναι περίπου 2.000 ευρώ για το λευκό μοντέλο και λίγο μεγαλύτερη για μοντέλα με χρωματική επίστρωση. Εκτός από τις πωλήσεις, η Whill προσφέρει και υπηρεσίες ενοικίασης.

Η startup ιδρύθηκε το 2012 από τρεις πρώην εργαζόμενους της Nissan Motor, της Sony και της Olympus. Το 2022, η εταιρεία συγκέντρωσε κεφάλαια από το επενδυτικό ταμείο της Toyota Motor, Woven Capital. Αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα και περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της.

Whill R Scooter ηλεκτρικό αναπηρικό σκούτερ

"Οι λέξεις κλειδιά είναι 'υπεργηρασμένη κοινωνία' και 'μείωση του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας'. Έτσι, η λύση μας για κινητικότητα μικρών αποστάσεων είναι κρίσιμη," είπε ο CEO σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση.

Σύμφωνα με την startup, εκτιμάται ότι 12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δυσκολία να περπατήσουν περισσότερο από 500 μέτρα στην Ιαπωνία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ηλικιωμένων παγκοσμίως, όπου το 29,1% του πληθυσμού ήταν 65 ετών ή μεγαλύτερο το 2023.

Η Whill λειτουργεί επίσης επιχειρήσεις σε συνεργασία με άλλες εμπορικές οντότητες, και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται ευρέως στα αεροδρόμια. Περίπου το 60% των εσόδων της προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και το 25% από την Ιαπωνία. Ο Sugie δήλωσε, "Ανεξαρτήτως της κατάστασης, της ηλικίας ή της χώρας," σκοπεύει να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network