Οδηγός που κοιμόταν σε Tesla ήταν τελικά έμπορος ναρκωτικών (video)

Τελικά δεν τα έχουμε δει όλα. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να σταματήσουν το όχημα για περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν καταφέρουν να κάνουν το σύστημα Autopilot να το ακινητοποιήσει.

Μέσα στα τελευταία χρόνια και με τη δημοφιλία που χαρακτηρίζει οτιδήποτε αφορά την Tesla, έχουμε ακούσει για πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που κοιμήθηκαν στο τιμόνι των αυτοκινήτων τους με ενεργοποιημένο τον αυτόματο πιλότο ή την πλήρη αυτόνομη οδήγηση.

Έχουμε δει ακόμη και περιπτώσεις όπου ο οδηγός δεν βρισκόταν καν στη θέση του, ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν μόνο του στον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο, το παρακάτω περιστατικό, μπορεί άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο περίεργου που έχουμε ακούσει ποτέ και στο οποίο εμπλέκεται φυσικά και ένα... Tesla.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε μόνο του

Σύμφωνα με το δίκτυο CBS 17 News, η αστυνομία στην κομητεία Johnston της Βόρειας Καρολίνας, ειδοποιήθηκε για έναν οδηγό που κοιμόταν στο τιμόνι ενός Tesla που κινούνταν προς τα δυτικά στον αυτοκινητόδρομο 70. Τα περιπολικά επιχείρησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο για πάνω από ενάμιση χιλιόμετρο, αλλά επειδή ο οδηγός είχε αποκοιμηθεί, δεν τα κατάφεραν.

Αυτό που έκαναν στη συνέχεια, ήταν να μπουν μπροστά από το Tesla, γεγονός το οποίο ανάγκασε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (δεν διευκρινίζεται αν ήταν το Autopilot ή το Full Self-Driving) να επιβραδύνει και τελικά να σταματήσει το όχημα.

Μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κι αν νομίζεις πως εδώ τελειώνει η παράξενη διάσταση της ιστορίας, κάνεις λάθος. Μόλις οι αστυνομικοί κατάφεραν να κάνουν το Tesla να σταματήσει, ξύπνησαν τον οδηγό, ονόματι Michael Goodman, και αφού του έκαναν το καθιερωμένο αλκοτέστ προχώρησαν σε έρευνα του οχήματος. Αυτό που βρήκαν, ήταν ένα μεγάλο φορτίο ναρκωτικά, αξίας άνω των 90.000 ευρώ.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε σχολιάζοντας την υπόθεση πως: "Είμαι πολύ καιρό σε αυτή τη δουλειά και κάποια στιγμή, νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα. Ο κ. Goodman κοιμόταν πίσω από το τιμόνι για πάνω από ενάμιση χιλιόμετρο αφού τον συνάντησαν οι αστυνομικοί. Τελικά πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο".

Ο Goodman συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απερίσκεπτη οδήγηση, μη τήρηση των φώτων έκτακτης ανάγκης και κατοχή με σκοπό την πώληση τριών διαφορετικών ειδών ναρκωτικών. Αργότερα πάντως, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 45.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως όταν ενεργοποιείται ο αυτόματος πιλότος σε ένα Tesla, το αυτοκίνητο προτρέπει περιοδικά τον οδηγό να έχει τα χέρια του στο τιμόνι για να ξέρει ότι παραμένει σε εγρήγορση. Αν αυτό δεν συμβεί, ακούγονται κάποια ηχητικά σήματα και αν ο οδηγός εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται, το αυτοκίνητο θα προσπαθήσει να σταματήσει και να ανάψει τα αλάρμ.

Πιθανολογείται λοιπόν, ότι ο νυσταγμένος έμπορος ναρκωτικών, μπορεί να είχε το ένα χέρι στο τιμόνι, γεγονός που θα μπορούσε να ξεγελάσει το αυτοκίνητο ώστε να νομίζει ότι είναι ξύπνιος.