Η άγνωστη λειτουργία του Adaptive Cruise Control στο νέο Ford Kuga

Μια έξυπνη λειτουργία που ενεργοποιείται προαιρετικά στο σύστημα Adaptive Cruise Control του νέου Ford Kuga εξοικονομεί χρόνο και χρήμα σε αφηρημένους οδηγούς.

Τα συστήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων και ειδικά εκείνων που αφορούν την υποβοήθηση οδήγησης (ADAS) προσφέρουν αρκετές φορές λειτουργίες που ο χρήστης δεν γνωρίζει. Μια τέτοια αφορά το αναπροσαρμοζόμενο Cruise Control του νέου Ford Kuga που διαθέτει μια έξυπνη λειτουργία για τους αφηρημένους οδηγούς.

Μια έρευνα αναφέρει ότι το να χάσει κανείς μια έξοδο στον αυτοκινητόδρομο είναι μια συνθήκη που κοστίζει σε χρόνο και χρήμα καθώς η παράκαμψη την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε στη συνέχεια μπορεί να έχει συνολικό μήκος έως και 50 χλμ.

Μια άλλη έρευνα καταδεικνύει πως ένας στους τρεις οδηγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει ότι έχει χάσει μια έξοδο εξαιτίας των κρυμμένων πινακίδων – κυρίως από άλλα οχήματα ή κατάφυτους θάμνους και δέντρα. Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες έχουν δει οχήματα να κάνουν ξαφνικούς ή μη ασφαλείς ελιγμούς προκειμένου να βγουν από τον αυτοκινητόδρομο.

Το σύστημα Adaptive Cruise Control του νέου Ford Kuga διαθέτει μια έξυπνη λειτουργία που επενεργεί επικουρικά ως πρόσθετη προτροπή προς τους οδηγούς. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου όταν πλησιάζει στην επιλεγμένη έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, πλέον των οπτικών και ηχητικών ειδοποιήσεων.

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς το σύστημα συνδέεται στο cloud και χρησιμοποιεί το επίσης έξυπνο σύστημα πλοήγησης που διαθέτει το Kuga. Αν πάλι οι οδηγοί θελήσουν να συνεχίσουν την πορεία τους στον αυτοκινητόδρομο προσπερνώντας τη σχετική έξοδο απλά πατούν το γκάζι και συνεχίζουν την πορεία τους.