Απόλαυσε τον ήχο ενός κινητήρα boxer της Subaru. Για τρεις ώρες!

Αν έχεις βαρεθεί τις playlists που ακούς συνεχώς μπορείς να περάσεις τις επόμενες τρεις ώρες ακούγοντας τις εξατμίσεις από κινητήρες boxer της Subaru.

Subaru STI εξάτμιση

Διαμαντάκι για την εποχή των αθόρυβων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αυτό το video που δημοσιεύει η Toyota αλλά αφορά την Subaru γιατί είναι γνωστή η σχέση των δύο εταιρειών, στην οποία μάλιστα έχει προστεθεί και η Mazda. Το video έχει διάρκεια τρεις ώρες, οι οποίες καλύπτονται αποκλειστικά από ήχους εξατμίσεων κινητήρων boxer της Subaru. 

Διαβάστε Επίσης

Από τις συνοδευτικές πληροφορίες προκύπτει πως δεν μιλάμε για κάποιον εξελλιγμένο boxer που χρησιμοποιείται στο Impreza WRX, αλλά για έναν κινητήρα 1.8 λίτρων που τοποθετείται σε μια ειδική έκδοση του Subaru Levorg. Την κατάσταση κάνει πιο ενδιαφέρουσα το γεγονός πως η ειδική αυτή έκδοση αφορά το Levorg το οποίο φέρει εξάτμιση STI, οπότε ο ήχος παρουσιάσει κάποιο ενδιαφέρον, όπως και να το κάνουμε.

Subaru Levorg Layback

Γυρισμένο σε στυλ ASMR, το βίντεο διάρκειας 180 λεπτών αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του προαιρετικού σιγαστήρα της Subaru Tecnica International. Στο περιοδικό Toyota Times, που παρουσίασε το video ένας μηχανικός της Subaru που ειδικεύεται στα συστήματα εισαγωγής αέρα διαμαρτύρεται για το πώς οι αυστηροί κανονισμοί αναγκάζουν τους τεχνικούς να φιμώσουν ουσιαστικά τους σύγχρονους κινητήρες

Κινητήρας boxer

Ο Nobuyoshi Takashima ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο ήχος του κινητήρα δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του κινητήρα. Οι σημερινοί αυστηροί κανονισμοί μας αναγκάζουν να κάνουμε τα εργοστασιακά μοντέλα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα".

Ακριβώς λοιπόν επειδή ο boxer των 1.8 λίτρων δεν είναι και πολύ θορυβώδης τώρα πια, έρχεται το σύστημα εξάτμισης της STI για να τον κάνω πιο ζωηρό ασχέτως αν δεν προσφέρει καθόλου στην απόδοση των 174 ίππων του Subaru Levorg. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network