Πρώην στέλεχος της Rivian αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην Stellantis

Ο Tim Fallon, αντιπρόεδρος παραγωγής της Rivian, αποχωρεί από την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων για να γίνει επικεφαλής παραγωγής στη Βόρεια Αμερική στην Stellantis. Εκπρόσωπος της Rivian επιβεβαίωσε την αποχώρησή του στις 20 Αυγούστου.

Ο Tim Fallon ήταν επικεφαλής παραγωγής της Rivian για δύο χρόνια, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του διευθύνοντος συμβούλου RJ Scaringe. Πέρασε 16 χρόνια στη Nissan πριν από την ένταξή του στην αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής οχημάτων EV.

To υψηλόβαθμο στέλεχος της Rivian θα φέρει την τεχνογνωσία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Stellantis σε μια εποχή που ο όμιλος ετοιμάζεται να λανσάρει αρκετά ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Fallon εντάσσεται στην Stellantis κατά την έναρξη της εκστρατείας της για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική. Η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να λανσάρει αρκετά μοντέλα EV τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Jeep Wagoneer S, Ram 1500 REV και του πρώτου Dodge Charger EV.

Το πρώην στέλεχος της Rivian αντικαθιστά τον Mike Resha, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παραγωγής της Stellantis στη Βόρεια Αμερική από το 2020 και πλέον μετατίθεται σε νέα θέση. Οι διορισμοί στελεχών τόσο για τον Resha όσο και για τον Fallon ισχύουν από τις 2 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η Stellantis.

Η αποχώρηση του Fallon σηματοδοτεί την τελευταία αλλαγή στην ηγεσία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο επικεφαλής πωλήσεων της Rivian, Kjell Gruner, παραιτήθηκε τον Ιούλιο μετά από 11 μήνες στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Θα παραμείνει στη Rivian μέχρι τον Φεβρουάριο για να βοηθήσει στη μετάβαση.