Mazda CX-30: Με καλύτερη ροπή από τον ατμοσφαιρικό e-Skyactiv X (τιμές)

Το μικρό SUV της Mazda αναβαθμίστηκε στα σημεία με ενισχύσεις στις λειτουργίες διασύνδεσης αλλά και στην απόδοση του κινητήρα.

Η οικογένεια μοντέλων Mazda CX-30 αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των μικρών SUV σε επίπεδο εξοπλισμού και τεχνολογίας. Πρόσφατες αναβαθμίσεις μικρής κλίμακας ενισχύουν περαιτέρω το πλούσιο τεχνολογικό του υπόβαθρο δημιουργώντας μια πρόταση αγοράς πιο ανταγωνιστική και σαφώς πιο ολοκληρωμένη.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης του μοντέλου προσφέρουν πλέον διευρυμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ένα διαισθητικό σύστημα infotainment, συμβατό με τις τελευταίες εφαρμογές κινητών. Το σύστημα Mazda Connect διαθέτει αναβαθμισμένες υπηρεσίες φωνητικών εντολών και πλοήγησης.

Ειδικότερα, ο φωνητικός βοηθός Alexa προσφέρει τώρα ακόμα περισσότερες επιλογές εντολών. Η λειτουργία του συστήματος έχει διαχωριστεί σε λειτουργίες του οχήματος και λειτουργίες του Alexa.

Το σύστημα πλοήγησης της Mazda παρέχει επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος ανά περιοχή (POI’s). Επίσης, η αναζήτηση για την καλύτερη διαδρομή είναι πλέον πιο λεπτομερής, με μεγαλύτερη ακρίβεια στον Προβλεπόμενο Χρόνο Άφιξης (ETA) για τον εκάστοτε προορισμό. Παράλληλα, οι ενημερώσεις για την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της διαδρομής γίνονται ακόμα πιο συχνά (κάθε 30 δευτερόλεπτα).

Από την άλλη, μικρές βελτιώσεις έχει δεχθεί και ο δίλιτρος κινητήρας τεχνολογίας E-Skyactiv όπου παράγει περισσότερη ροπή από χαμηλότερη κλίμακα στροφών.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (122, 150 και 186 ίππων) και συνδυάζεται με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια 6 σχέσεων. Παράλληλα υπάρχουν εκδόσεις με τετρακίνηση i-Activ AWD για χρήση σε συνθήκες που απαιτούν μεγαλύτερο έλεγχο της πρόσφυσης.

Η αναβαθμισμένη σειρά Mazda CX-30 υποστηρίζεται από εγγύηση 6 ετών και διατίθεται με τιμές που ξεκινούν από τα 29.127 ευρώ και φθάνουν έως τα 39.018 ευρώ.