Ο Donald Trump θέλει τον Elon Musk σε ρόλο συμβούλου

Σε τρικυμία μοιάζει να είναι ο Donald Trump σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς σκοπεύει να καταργήσει τις επιδοτήσεις αλλά τα στηρίζει κιόλας.

Donald Trump

Την επιθυμία του να ορίσει τον Elon Musk σύμβουλό του, εξέφρασε ο Donald Trump απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Reuters κατά την διάρκεια συνέντευξής του μετά την προεκλογική του εκδήλωση στην Πενσιλβάνια. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει την έκπτωση φόρου, ύψους 7.500 δολαρίων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. 

"Οι φορολογικές πιστώσεις και τα φορολογικά κίνητρα δεν είναι γενικά πολύ καλό πράγμα", δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ενώ ερωτηθείς αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ορίσει τον Musk σε συμβουλευτικό ρόλο ή θέση στο υπουργικό συμβούλιο, ο Trump απάντησε ότι θα το έκανε. "Είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος. Σίγουρα θα το έκανα, αν ήθελε και εκείνος να το κάνει. Είναι ένας πανέξυπνος τύπος", δήλωσε ο Trump.

Elon Musk FSD Live

Όσο ήταν πρόεδρος, ο Trump προσπάθησε να καταργήσει την έκπτωση φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία αργότερα επεκτάθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2022. "Δεν παίρνω καμία τελική απόφαση σχετικά με αυτό", δήλωσε τώρα για το συγκεκριμένο θέμα "Είμαι μεγάλος οπαδός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά είμαι και οπαδός των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, καθώς και των υβριδικών και ό,τι άλλο τύχει να εμφανιστεί".

Πρόσθεσε ότι θα ανακαλέσει τους κανόνες της κυβέρνησης Μπάιντεν που θα ωθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά για να πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών και δήλωσε ότι βλέπει μια "πολύ μικρότερη αγορά" για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω του κόστους και των προβλημάτων εμβέλειας της μπαταρίας.

Διαβάστε Επίσης

Αντιστοίχως στο εξίσου καυτό θέμα των εισαγωγών και των εξαγωγών αυτοκινήτων για την Αμερική, ο Trump δεν διστάζει να τονίσει τη θέση του. Θα λάβει μέτρα για να αποθαρρύνει τις εξαγωγές οχημάτων που παράγονται στο Μεξικό για τους Αμερικανούς καταναλωτές, επιβάλλοντας νέους δασμούς και θα εμποδίσει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν νέες μονάδες στο Μεξικό για οχήματα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά. 

Παρόλα αυτά είναι ανοιχτός σε κινεζικές και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Θα δώσουμε κίνητρα, και αν η Κίνα και άλλες χώρες θέλουν να έρθουν εδώ και να πουλήσουν τα αυτοκίνητα, θα χτίσουν εργοστάσια εδώ και θα προσλάβουν τους εργάτες μας", δήλωσε ο Trump. "Θα φτιάχνουμε τα δικά μας αυτοκίνητα. Θέλω να φτιάχνουμε τα δικά μας αυτοκίνητα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network