Το Koenigsegg Jesko Attack κατέρριψε το ρεκόρ στη Laguna Seca

Το Koenigsegg Jesko Attack σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στην φημισμένη πίστα της Laguna Seca και το video αυτού του γύρου είναι σχεδόν τρομακτικό.

Koenigsegg Jesko Attack ρεκόρ γύρου στη Laguna Seca

Το άγριο Koenigsegg Jesko Attack βρέθηκε στην Αμερική στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτοκινήτου στο Monterey και ολοκλήρωσε τον γύρο στη Laguna Seca σε 1:24.86, θέτοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής.

Διαβάστε Επίσης

Κατέρριψε έτσι τον χρόνο του Czinger 21C που ήταν 1:25.44 , ο οποίος με τη σειρά του είχε ξεπεράσει τον χρόνο της McLaren Senna στην αμερικανική πίστα που ήταν 1:27.62 δευτερόλεπτα. Όλες οι προσπάθιες όπως βλέπεις είχαν εντυπωσιακές βελτιώσεις.  

Koenigsegg Jesko Attack ρεκόρ γύρου στη Laguna Seca

Επειδή όμως η βελτίωση της Koenigsegg δεν ήταν ούτε καν ένα δευτερόλεπτο και για να μην νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κάποιο λάθος ή ότι η Koenigsegg έχει τίποτα αργά αυτοκίνητα, ο ίδιος ο Christian von Koenigsegg φρόντισε να επισημάνει πως ο δοκιμαστής οδηγός Markus Lundh δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένος με την διάσημη πίστα της Καλιφόρνιας.

"Ο Markus δεν έχει οδηγήσει ποτέ σε αυτή την πίστα, ποτέ", είπε ο CvK μετά την κούρσα και επανέλαβε, "μόνο λίγο στο PlayStation. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ποτέ εδώ. Ο Markus δεν έχει βρεθεί ποτέ εδώ".

Koenigsegg Jesko

Παρόλα αυτά, ο Lundh κατάφερε να διασχίσει τη διαδρομή των 3,5 χλμ., με την κλειστή στροφή Corkscrew, μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα από ό,τι κατάφερε το Czinger. Το Attack είναι φυσικά η εκδοχή του Koenigsegg Jesko που είναι προσανατολισμένη για την πίστα, σχεδιασμένη περισσότερο για γρήγορους γύρους παρά για την κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας.,

Υπάρχει λοιπόν μια τεράστια πίσω πτέρυγα, 1.000 κιλά αεροδυναμικής πίεσης στα 275 km/h, αμάξωμα από ανθρακονήματα, και ένας V8 κινητήρας 5.1 λίτρων με επίπεδο στρόφαλο και δύο υπερσυμπιεστές που αποδίδει 1.599 ίππους και περιπου 150 κιλά ροπής. Ξεχάστε τα 0-100 km/h – αυτό το πράγμα θα φτάσει το κόκκινο στις 8.500 σ.α.λ. σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα.

Επόμενος σταθμός το Nurburgring. Όχι αυτό δεν το αποκάλυψε ο Christian von Koenigsegg αλλά το λέμε εμείς γιατί καλά είναι τα ρεκόρ σε διάφορες πίστες στον κόσμο, αλλά αν δεν έχεις αυτό στην "Πράσινη Κόλαση" δεν μιλάς με την ίδια άνεση. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network