Δες το Hyundai Ioniq 5 N να κάνει ρεκόρ στο Pikes Peak (video)

To Ioniq 5 N έκανε ρεκόρ στην κατηγορία “τροποποιημένο ηλεκτρικό SUV” έχοντας στο τιμόνι τον οδηγό της Hyundai WRC, Dani Sordo.

Hyundai Ioniq 5 N Pikes Peak

Τα ρεκόρ στο Pikes Peak δεν κρατάνε πολύ. Είναι λογικό, καθώς ένας χρόνος καλύτερος από εκείνον του ανταγωνισμού στο αμερικανικό αντίστοιχο του Nurburgring, είναι κάτι σαν ένα επιπλέον γαλόνι στη στολή. Και εδώ, έχουμε να κάνουμε με το αυτοκίνητο που έχει υψώσει το λάβαρο της σταυροφορίας που γίνεται, για να πειστούν όλοι πως υπάρχει fun to drive και στον αιώνα των ηλεκτρικών.

Διαβάστε Επίσης

Τα φώτα στρέφονται στο Hyundai Ioniq 5 N που πρόσφατα απέκτησε τα διαπιστευτήρια για να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο εικόνα, αλλά και ουσία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στο Pikes Peak στην κατηγορία "τροποποιημένο ηλεκτρικό SUV". Ναι, δεν είναι τρολιά, υπάρχει όντως τέτοια κατηγορία.

Hyundai Ioniq 5 N Pikes Peak

Όπως θα δεις στο video, η ανάβαση των περίπου 20 χιλιομέτρων, αρκεί για να απομυζήσει από την μπαταρία ένα διόλου ευκαταφρόνητο 52%. Έτσι, το Ioniq 5 N που ξεκίνησε με 100% από την αφετηρία, είδε την στάθμη της μπαταρίας του να έχει πέσει στο 48% στον τερματισμό. Κάτι που σημαίνει πως κινούμενο σε ρυθμούς κατάρριψης ρεκόρ, το ηλεκτρικό Hyundai μπορεί να έχει αυτονομία κάτω από 50 χιλιόμετρα. Εντυπωσιακό.

Χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο "TA Spec" για την ανάβαση, και με τον οδηγό της Hyundai WRC, Dani Sordo, στο τιμόνι, ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 19,98 χιλιομέτρων, σε χρόνο 9:30.852.

Ναι, εντάξει, δεν είναι τόσο εξωφρενικό όσο τα 8 λεπτά και 47,6 δευτερόλεπτα που σημείωσε το Ford Supervan 4.2, αλλά είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα αν σκεφτείς ότι πρόκειται για ένα όχημα παραγωγής. Σχεδόν.

Hyundai Ioniq 5 N Pikes Peak

Διαθέτει το ίδιο σύστημα κίνησης με το στάνταρ 5 N που μπορείς να αγοράσεις, αν και η ισχύς εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένη στους 687 ίππους, στις ζάντες έχει τοποθετηθεί ένα σετ ελαστικών Yokohama με βελτιωμένη πρόσφυση, ενώ υπάρχουν νέα αμορτισέρ και μεγαλύτερα φρένα.

Ναι, σωστά παρατήρησες. Υπάρχει και το ζήτημα της πίσω πτέρυγας και του μπροστινού splitter, τα οποία δεν δείχνουν και τόσο νόμιμα για χρήση στο δρόμο. Στο εσωτερικό, μια ζώνη ασφαλείας έξι σημείων, ένας προσαρμοσμένος κλωβός ασφαλείας και ένας πυροσβεστήρας, ολοκληρώνουν τις μετατροπές. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς όχημα παραγωγής, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network