Το απίθανο McMurtry Speirling είναι ταχύτερο από μια F3 (video)

To McMurtry Speirling ολοκλήρωσε τον γύρο της πίστας στο Castle Combe 4 δευτερόλεπτα ταχύτερα από ένα μονοθέσιο F3. Ναι, είναι απίθανη επίδοση, όσο απίθανο είναι και αυτό το αυτοκίνητο.

McMurtry Speirling

Μοιάζει με μικροσκοπικό Batmobile, αλλά όποτε αποφασίζει να κάνει την εμφάνισή του, τα κατορθώματά του είναι ανάλογα εντυπωσιακά με εκείνα του υπερήρωα της DC Comics. Με τη διαφορά πως όντας ηλεκτρικό, τα επιτεύγματά του πραγματοποιούνται αθόρυβα.

Το McMurtry Speirling μόλις κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ γύρου, αυτή τη φορά στην "έδρα" του, το Castle Combe, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ένα μονοθέσιο της Formula 3 το 2021 κατά 4 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι διένυσε την πίστα των 2,97 χιλιοομέτρων σε 54,559 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε Επίσης

Αυτός ο χρόνος αναδεικνύει το Speirling σε αρκετά ταχύτερο όχημα από ένα αντίστοιχο προδιαγραφών GT3. Όπως είναι μια Lamborghini Huracan GT3, που το 2022, ολοκλήρωσε τον γύρο του Castle Combe σε 9.796 δευτερόλεπτα περισσότερα. Σκέψου το. Το Speirling είναι σχεδόν 10 δευτερόλεπτα ταχύτερο από ένα supercar με κινητήρα V10 και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας μόλις το 80% της ισχύος του.

Castle Combe circuit

"Αυτό είναι ένα ορόσημο που έπρεπε να επιτευχθεί", δήλωσε ο Thomas Yates της McMurtry. "Δεν βλέπεις κάθε μέρα ένα αυτοκίνητο και έναν οδηγό να πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα απ' ότι πριν. Έχοντας δοκιμάσει στο Castle Combe για χρόνια, ήταν καιρός να δείξουμε τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο στην τοπική μας πίστα”.

Castle Combe circuit

Μιας και ο λόγος για τον οδηγό, αυτός ήταν φυσικά ο Max Chilton, ο οποίος προσπαθεί να πηγαίνει ολοένα και πιο γρήγορα. Ήταν αυτό που οδήγησε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 1.000 ίππων και κατέρριψε το ρεκόρ ανάβασης στο Goodwood FoS (39.08s), αλλά και όταν κατάφερε να κινηθεί 14,1 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από ένα hypercar Mercedes-AMG One στο Hockenheim.

McMurtry Speirling

"Τρέχοντας ακόμη και με το 80% της ισχύος και με όριο ταχύτητας 250 km/h, κάναμε 4 δευτερόλεπτα καλύτερο χρόνο από το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Αυτό αποδεικνύει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου για όσους πελάτες μας θέλουν να επιτύχουν το ίδιο στις αγαπημένες τους πίστες", ανέφερε ο Chilton.


Φυσικά, επειδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι απλά ένα πρωτότυπο, η McMurtry προσφέρει την Speirling "Pure" ως ένα μηχάνημα ταχύτητας αποκλειστικά για πίστα και με αξία άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και θα πρόκειται για μια "βελτιωμένη" έκδοση αυτού του αυτοκινήτου που σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Αν η τσέπη σου αντέχει, μπορείς να προχωρήσεις άφοβα προς το ταμείο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network