Η Mustang Mach-E κατέρριψε ρεκόρ Guinness στην αυτονομία (video)

Ποιο είναι το σημαντικότερο πεδίο στο οποίο ένα ηλεκτρικό μοντέλο καλείται να αποδείξει την αξία του; Σε αυτό ακριβώς η Mach-E έκανε παγκόσμιο ρεκόρ Guinness.

Mustang Mach-E ρεκόρ Guinness

Μια Mustang Mach-E κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness κάλυψης απόστασης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής με μία μόνο φόρτιση. Με απλά λόγια, η Mach-E έκανε ρεκόρ αυτονομίας διανύοντας την εντυπωσιακή απόσταση των 916,76 χιλιομέτρων.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί από το αυτόνομο τμήμα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Zeekr, καλύπτοντας 907,62 χιλιόμετρα στο Hangzhou της Κίνας.

Διαβάστε Επίσης

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία από την εταιρεία διαχείρισης στόλου Webfleet, η οποία ανήκει στην εταιρεία ελαστικών Bridgestone. Με σφραγισμένη τη θύρα φόρτισης για να αποφευχθεί η παραβίαση, το Mustang Mach-E ξεκίνησε από το Νόριτς λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ χρειάστηκε 24 ώρες για να ολοκληρώσει έναν κύκλο που κάλυπτε το βόρειο τμήμα της Μ. Βρετανίας.

Mustang Mach-E ρεκόρ Guinness

Οδηγούμενο σε πραγματικές συνθήκες από έμπειρους οδηγούς, το αυτοκίνητο κινήθηκε σε μεικτές συνθήκες που περιλάμβαναν δρόμους σε πόλη, αυτοκινητόδρομο και ύπαιθρο. Η Mustang Mach-E ξεπέρασε εύκολα την αυτονομία των 598 χιλιομέτρων (WLTP), καλύπτοντας πολύ περισσότερα από 800 χιλιόμετρα.

Πάνω από 30 χλμ. με μπαταρία στο 0%

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί, αν και είναι μάλλον προφανές, ότι το αυτοκίνητο οδηγήθηκε με εξαιρετική προσοχή. Ο καιρός ήταν ιδανικός και οι οδηγοί συμπεριφέρθηκαν στο πεντάλ γκαζιού με αρκετά ήπιο τρόπο. Είναι ενδεικτικό πως το αυτοκίνητο κατάφερε να διανύσει 33,8 χιλιόμετρα, με την ένδειξη της στάθμης μπαταρίας στο 0%.


"Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα οδηγούν όπως εμείς", δήλωσε ο Sam Clarke, επικεφαλής οχημάτων της βρετανικής εταιρείας φόρτισης και ενέργειας, Gridserve. "Δεν πρόκειται να διανύσουν πάνω από 900 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Αλλά τουλάχιστον αποδεικνύεται τι μπορεί να καταφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα και ότι σχεδόν σε κάθε περίπτωση χρήσης, δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα EV".

Mustang Mach-E ρεκόρ Guinness

Η Mustang Mach-E είναι εξοπλισμένη με μια μπαταρία 91 kWh. Για τους σκοπούς αυτής της δοκιμής, η Webfleet επέλεξε την πισωκίνητη έκδοση Long Range της Mach-E, εξοπλισμένη με τροχούς 18 ιντσών, και όλα αυτά για λόγους μεγιστοποίησης της αυτονομίας.

Τα ελαστικά ήταν προφανώς Bridgestone χαμηλής αντίστασης κύλισης. Η Webfleet ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα οδήγησης επαληθεύτηκαν ανεξάρτητα από τη χρήση video, ενδείξεων χιλιομετρητή, GPS και δεδομένων για τη στάθμη της μπαταρίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network