Θανατηφόρο δυστύχημα με Tesla Cybertruck

Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Αυγούστου με τις αρχές να εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το pick-up της Tesla έχασε τον έλεγχο.

Cybertruck accident

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Αυγούστου στο Τέξας, ένας άνδρας έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το ηλεκτρικό pick-up, Tesla Cybertruck.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι o οδηγός του Cybertruck κινούνταν σε δρόμο κοντά στο Beach City στην κομητεία Chambers του Τέξας, αργά το βράδυ, όταν έχασε τον έλεγχο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά είχαν ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και καταλήξει σε ένα τσιμεντένιο χαντάκι πριν τυλιχθεί στις φλόγες, όπως ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Οι εικόνες που συνοδεύουν την είδηση, δείχνουν έναν απανθρακωμένο σκελετό αυτοκινήτου με τον οδηγό όπως όλα δείχνουν να παγιδεύτηκε στην πύρινη κόλαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε νεκρός, χωρίς να διευκρινίζεται αν η φωτιά ήταν η αιτία θανάτου, αν πέθανε εξαιτίας της πρόσκρουσης ή ακόμα και πριν από αυτήν. Οι υπηρεσίες έχουν επίσης αρνηθεί μέχρι στιγμής να δημοσιοποιήσουν το όνομα του οδηγού.

Cybertruck accident

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες συζητήσεις μετά από ένα τέτοιο συμβάν στο οποίο εμπλέκεται όχημα της Tesla, περιστρέφονται γύρω από το αν ο οδηγός είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή αν είχε αναλάβει το Autopilot ή το Full Self Driving.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς το Cybertruck δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο με κανένα από αυτά τα συστήματα. Δεν υπάρχει η λειτουργία Auto Steer που προσφέρεται σε άλλα μοντέλα της Tesla, πράγμα που σημαίνει ότι το πλησιέστερο στην αυτόνομη οδήγηση σύστημα του Cybertruck, είναι το προσαρμοζόμενο cruise control.

Ήταν ενεργοποιημένο το cruise control;

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχει περίπτωση ο οδηγός να το ενεργοποίησε πριν τη σύγκρουση, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε επίσης να στρίψει; Υπήρχε κάποιο είδος τεχνικής δυσλειτουργίας; Θυμίζουμε πως τον περασμένο Απρίλιο, η Tesla ανακάλεσε χιλιάδες Cybertruck λόγω του κινδύνου αποκόλλησης των τακακιών γκαζιού και πιθανής παρεμβολής στα πεντάλ.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αναφερθεί σε κάποια πιθανή αιτία για το δυστύχημα, καθώς βρίσκεται ακόμη στο στάδιο διεξαγωγής έρευνας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η ίδια η Tesla θα ασχοληθεί με το περιστατικό, προκειμένου να μάθει γιατί το Cybertruck βγήκε από το δρόμο και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Αυτό δεν είναι απλά το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται ένα Cybertruck, αλλά και η πρώτη φορά που ένα από αυτά καταστρέφεται ολοσχερώς.

Το πρώτο ατύχημα του pick-up της Tesla συνέβη τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ακόμη ελάχιστα από αυτά είχαν φτάσει στα χέρια ιδιοκτητών και μόνο τον περασμένο μήνα, είδαν το φως της δημοσιότητας δύο διαφορετικά περιστατικά, με Cybertruck που είχαν ανατραπεί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network