Αυτοκίνητο επικίνδυνο για τους επιβάτες πήρε μόνο ένα αστέρι σε crash tesh (video)

Και όμως υπάρχει μοντέλο που πήρε μόλις ένα αστέρι στις δοκιμές πρόσκρουσης του Global NCAP-είναι ένα από τα λιγότερο ασφαλή αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο.

Maruti Suzuki Ertiga crash test

Έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι διαβάζουμε σωστά, όταν το είδαμε. Ναι, δυστυχώς υπάρχει αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής που σε πρόσφατο crash tesh του οργανισμού Global NCAP πήρε μόλις ένα αστέρι. 

Αυτό το αποτέλεσμα το κάνει ένα από το λιγότερο ασφαλή αυτοκίνητα για τους επιβάτες στον κόσμο -γιατί πάντα υπάρχει και το ανεκδιήγητο JAC E10x που δεν έχει κανένα αστέρι.Ας δούμε στοιχεία εικόνες, video των δοκιμών του.

Διαβάστε Επίσης

Το Maruti Suzuki Ertiga που κατασκευάζεται στην Ινδία προσφέρει δύο μετωπικούς αερόσακους στο βασικό εξοπλισμό. Η δομή του αξιολογήθηκε ως οριακά ασταθής. Η περιοχή του χώρου των ποδιών του αξιολογήθηκε ως ασταθής και η μετατόπιση των πεντάλ έδειξε κινδύνους τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού.


Η προστασία του κεφαλιού και του αυχένα για τους ενήλικες επιβάτες ήταν καλή. Η προστασία του θώρακα του συνοδηγού ήταν καλή και ο θώρακας του οδηγού είχε οριακή προστασία.

Maruti Suzuki Ertiga crash test
Maruti Suzuki Ertiga crash test

Η προστασία από πλευρική σύγκρουση έδειξε καλή προστασία για το κεφάλι, τη λεκάνη και την κοιλιά, με επαρκή προστασία για το στήθος. Το Ertiga δεν προσφέρει πλευρικούς αερόσακους ούτε καν ως προαιρετικό εξοπλισμό.

Maruti Suzuki Ertiga crash test
Maruti Suzuki Ertiga crash test

Ο προεντατήρας του συνοδηγού δεν λειτούργησε σωστά. Η προστασία των παιδιών που επέβαιναν ήταν ανεπαρκής για το ομοίωμα ηλικίας 18 μηνών. Το σύστημα συγκράτησης παιδιών (CRS) ήταν τοποθετημένο σε θέση που κοιτάζει προς τα εμπρός, ενώ η βέλτιστη πρακτική δείχνει ότι η θέση που κοιτάζει προς τα πίσω προσφέρει καλύτερη προστασία για αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η προστασία του παιδιού από πλευρική σύγκρουση ήταν καλή.

Το Ertiga προσφέρει ζώνη δύο σημείων στην πίσω μεσαία θέση, γεγονός που εξηγεί τη σημαντική απώλεια βαθμών στην προστασία των παιδιών. Ο αερόσακος του συνοδηγού δεν μπορεί να αποσυνδεθεί εάν στο μπροστινό κάθισμα έχει τοποθετηθεί ένα CRS με κατεύθυνση προς τα πίσω. Το Ertiga προσφέρει στάνταρ ISOFIX.

Συμπέρασμα: Μην μπείτε σε αυτό το αυτοκίνητο, ακόμα και αν σας πληρώσουν. 

Προφανώς δεν είναι υπερβολική η δήλωση του David Ward (προέδρου του Towards Zero Foundation) ότι "Το διπλό πρότυπο για την ασφάλεια στις οικονομίες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος πρέπει να λάβει τέλος. Οι κατασκευαστές γνωρίζουν πώς να κατασκευάζουν ασφαλέστερα αυτοκίνητα για ενήλικες και παιδιά επιβάτες καθώς και για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου. Η ανάδειξη αυτής της ανισότητας και ο εκδημοκρατισμός της ασφάλειας των οχημάτων στην Αφρική αποτελεί προτεραιότητα του Global NCAP".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network