Νέα ανακοίνωση Toyota για Corolla και Yaris Cross

Η ιαπωνική φίρμα προχώρησε σε νέα ανακοίνωση μετά το πρόβλημα πιστοποίησης που προέκυψε και να κάνει πλήρη ενημέρωση για τις κινήσεις της.

H Toyota επανέρχεται με νέα ανακοίνωση στο θέμα με το πρόβλημα πιστοποίησης λιγότερο από ένα μήνα μετά την τελευταία της ανακοίνωση, η οποία αφορούσε μεταξύ άλλων τα μοντέλα Toyota Corollla και Yaris Cross. Να θυμήσουμε ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί και η Toyota Ελλάς στις αρχές Ιουνίου. 

Πρέπει να τονίσουμε ότι μετά το πρόβλημα πιστοποίησης η Toyota προχωρά με εντυπωσιακή διαφάνεια και με συνεχείς ανακοίνωσεις ενημερώνει για τις κινήσεις της, ώστε να γνωρίζουν καταναλωτές και μη πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν. 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Toyota

Η νέα ανακοίνωση της Toyota που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2024 έχει ως εξής:

"Η Toyota Motor Corporation (Toyota) βρίσκεται υπό επιτόπια έρευνα και επιβεβαίωση από το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) από την ανακοίνωση σχετικά με τις αιτήσεις πιστοποίησης μοντέλων στις 3 Ιουνίου. Ως αποτέλεσμα, σήμερα λάβαμε εντολή διόρθωσης από το MLIT, η οποία μας προτρέπει να προβούμε σε δραστικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες διαδικασίες πιστοποίησης. Λάβαμε επίσης υποδείξεις και οδηγίες για πρόσθετα θέματα. Με βαθιά λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν μπορέσαμε να διεξάγουμε σωστά τις εργασίες πιστοποίησης και ζητούμε συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους φορείς μας για οποιαδήποτε ανησυχία ή ταλαιπωρία μπορεί να τους προκάλεσε αυτό.

Μέσω μιας σειράς υποδείξεων και εσωτερικών ερευνών, πιστεύουμε ότι τα περιστατικά αυτά προκλήθηκαν τόσο από επιτόπιους όσο και από διαχειριστικούς παράγοντες.

On-site παράγοντες

  • Ασαφείς εσωτερικοί επιχειρησιακοί κανόνες για την προετοιμασία των εγγράφων που απαιτούνται για την αίτηση πιστοποίησης
  • Ανεπαρκής διευκρίνιση και διαχείριση των πόρων που απαιτούνται για τη διαδικασία πιστοποίησης
  • Ανεπαρκής συνειδητοποίηση της σημασίας των εργασιών πιστοποίησης

Διαχειριστικοί παράγοντες

  • Έλλειψη κατανόησης και συμμετοχής της διοίκησης/των στελεχών στη συνολική διαδικασία πιστοποίησης

Με βάση την παραπάνω κατανόηση, θα επανεξετάσουμε τη δομή και το σύστημα για την εφαρμογή σωστών εργασιών πιστοποίησης, θα αποσαφηνίσουμε εκ νέου την ευθύνη και την αρμοδιότητα της διαδικασίας πιστοποίησης και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την υποδομή μας, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς διαχείρισης των δεδομένων.

Θα συγκεντρώσουμε αμέσως αυτά τα μέτρα για να αποτρέψουμε την επανάληψη και θα τα αναφέρουμε στο MLIT.
Μέσω του TPS Jishuken (κοινές δραστηριότητες Kaizen) για τις εργασίες πιστοποίησης, θα προσπαθήσουμε επίσης να δημιουργήσουμε μια μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη δομή και κουλτούρα.

Εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στις 3 Ιουνίου, το MLIT ανέφερε οκτώ νέες περιπτώσεις που αφορούσαν επτά οχήματα μέσω των επιτόπιων ερευνών του, τα οποία δεν πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για όλες τις περιπτώσεις υπό την καθοδήγηση του MLIT.

Οι νέες περιπτώσεις που ανακαλύφθηκαν αναφέρθηκαν στις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του MLIT, και βρίσκονται στη διαδικασία επιβεβαίωσης της συμμόρφωσης με τα πρότυπα.
Οι πελάτες δεν χρειάζεται να σταματήσουν αμέσως τη χρήση των οχημάτων.

Τα Corolla Fielder, Corolla Axio και Yaris Cross για την εγχώρια αγορά, η παραγωγή των οποίων έχει ανασταλεί από τις 3 Ιουνίου, αναμένεται να συνεχιστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού η MLIT επιβεβαιώσει ότι συμμορφώνονται με τα πρότυπα.

Επιπλέον, οι αποστολές του Noah/Voxy, οι οποίες έχουν ανασταλεί από τις 29 Ιουλίου λόγω πρόσθετων περιστατικών, θα συνεχιστούν μόλις είναι έτοιμες.

Για άλλη μια φορά, ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους φορείς μας για οποιαδήποτε ανησυχία ή ταλαιπωρία μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό".