Πόσα Tucson έχει κατασκευάσει η Hyundai μέχρι σήμερα

Τον Αύγουστο ξεκινά η παραγωγή της ειδικής έκδοσης "20th Anniversary Edition" του Hyundai Tucson. Αλήθεια πόσα αντίτυπα του δημοφιλούς μικρομεσαίου SUV της κορεατικής εταιρείας έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα;

Hyundai Tucson

Η ιστορία της σειράς Tucson ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Η πρεμιέρα στην ελληνική αγορά της πρώτης γενιάς είχε γίνει λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Δύο δεκαετίες μετά και το Tucson διανύει την 4η γενιά του η οποία έχει λάβει διάφορα διεθνή βραβεία τόσο για την σχεδίαση όσο και για την τεχνολογία του ενώ συνάμα ψηφίστηκε ως το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022” για την Ελλάδα.

Hyundai Tucson

Το Tucson είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Hyundai και στον εμπορικό στίβο της ευρωπαϊκής αγοράς ενώ και στην ελληνική αγορά βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Η πρόταση του Tucson 4ης γενιάς είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη καθώς διατίθεται σε εκδόσεις υβριδικές και plug-in υβριδικές.

Μόνο την περασμένη χρονιά παρήχθησαν 244.495 μονάδες του μοντέλου στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Hyundai στο Nosovice της Τσεχίας που αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% της συνολικής ετήσιας παραγωγής της συγκεκριμένης μονάδας.

Hyundai Tucson

Η δε πωλήσεις του εξαπλώθηκαν σε 70 διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο. Η προηγούμενη – 3η – γενιά του μοντέλου που κυκλοφόρησε στα μέσα Ιουνίου του 2015 και διατηρήθηκε για περίπου πέντε χρόνια παρήχθη σε 1.180.445 αντίτυπα.

Η συνολική παραγωγή του Hyundai Tucson αυτά τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του στις διεθνείς αγορές έφθασε τα 2 εκατ. μονάδες και για το λόγο αυτό η εταιρεία προγραμματίζει την παραγωγή μιας ειδικής επετειακής έκδοσης του μοντέλου με μοναδικά εσωτερικά και εξωτερικά φινιρίσματα που θα μπει στην παραγωγή τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network