Νέα μεγάλη ανάκληση αυτοκινήτων της BMW στις ΗΠΑ-ποια μοντέλα αφορά

Σε νέα ανάκληση αυτοκινήτων προέβη η BMW στις ΗΠΑ -την 17η μέσα στο 2024- για πρόβλημα ασφάλειας. Ποια μοντέλα αφορά.

BMW X3 2018

Η BMW προχώρησε σε μια ακόμα ανάκληση αυτοκινήτων – τη 17η εντός του τρέχοντος έτους – στις ΗΠΑ που αφορά 291.112 οχήματα χρονολογίας μεταξύ 2018 και 2023. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην στερέωσης της πίσω ράγας φορτίου όπου διαγνώστηκε πως σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης θα μπορούσαν να αποκολληθούν τμήματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA).

Η BMW δήλωσε ότι έλαβε γνώση μιας "ακραίας οπίσθιας σύγκρουσης" που αφορούσε ένα από τα επηρεαζόμενα μοντέλα τον Αύγουστο του 2022, αν και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ζήτησε νομικό σύμβουλο και οι λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό δεν ήταν προσβάσιμες από την εταιρεία σε πρώτο στάδιο.

Διαβάστε Επίσης

Στα γραφεία της BMW στη Βόρεια Αμερική και τη Γερμανία επιδόθηκαν νομικές ειδοποιήσεις τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα, επιτρέποντας στην αυτοκινητοβιομηχανία να επιθεωρήσει το όχημα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, κάτι που περιελάμβανε δοκιμές πρόσκρουσης και επανεξέταση της κατασκευής του αυτοκινήτου, μεταξύ άλλων δοκιμών. Ως εκ τούτου, η BMW δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει τους επηρεαζόμενους οδηγούς από τις 30 Αυγούστου και οι αντιπρόσωποι θα προσφέρουν δωρεάν αντικατάσταση της πίσω ράγας φόρτωσης.

BMW X3 M40i 2018
BMW X3 M40i του 2018

Ορισμένα από τα μοντέλα που αφορά η ανάκληση είναι τα: X3 sDrive30i, X3 xDrive30i, X3 M40i και X3 M που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018 και 2023.

Ιστορικό ανακλήσεων

Η βαυαρική εταιρεία έχει προβεί σε ανακλήσεις 778.102 μοντέλων της στην αγορά των ΗΠΑ από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα. Ποσοστό 88,2% έχει ανακοινωθεί μόνο τον τρέχον μήνα (Ιούλιο 2024) μέσω τριών μεγάλων ανακλήσεων.

Η εταιρεία ανακάλεσε περισσότερα από 390.000 οχήματα νωρίτερα αυτό το μήνα, ειδοποιώντας τις ρυθμιστικές αρχές για αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με προβληματικούς αερόσακους που είχαν ανακληθεί στο παρελθόν και είχαν αυξημένο κίνδυνο έκρηξης σε σύγκρουση.

Η ανάκληση αυτή αφορούσε ορισμένα μοντέλα της σειράς 3 sedan και Sports Wagon με μηχανισμούς αερόσακων που κατασκευάστηκαν από την Takata. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί αερόσακων της Takata έχουν προκαλέσει τον θάνατο 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 400 άλλων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την NHTSA, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού μιας BMW X3 του 2014 που τραυματίστηκε σε σύγκρουση τον Οκτώβριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε την επόμενη εβδομάδα άλλα 1.000 αυτοκίνητα με αερόσακους της Takata, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, ορισμένων μοντέλων Gran Coupe και Gran Turismo που κατασκευάστηκαν το 2014 και το 2015.

Πηγή: Reuters και Forbes

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network