Video: Το Czinger 21C είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του Goodwood

Το τρελό τρισδιάστατα εκτυπωμένο υβριδικό hypercar των 1.333 ίππων έκανε νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής στο Goodwood.

Czinger 21C Goodwood

Δες το παρακάτω video. Αυτός είναι ο Βρετανός οδηγός αγώνων Chris Ward και κινείται στο απόλυτο όριο, καθώς σπάει το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Βρίσκεται στη θέση οδήγησης του επαναστατικού υβριδικού hypercar Czinger 21C.

Ενδεικτικό της οριακής οδήγησης, είναι το γεγονός ότι ο Ward υπερβάλλει προς το τέλος της διαδρομής των 1,86 χιλιομέτρων, καθώς έρχεται σε επαφή με ένα δεμάτι άχυρου, με αποτέλεσμα να ξηλώσει τον καθρέφτη και να αφήσει κάποια κομμάτια της αεροτομής στο δρόμο, στην προσπάθεια του που σταμάτησε το χρονόμετρο στα 48,82 δευτερόλεπτα.

Czinger 21C Goodwood

Νομίζουμε θα συμφωνήσεις πως το 21C φαίνεται πανίσχυρο. Χρησιμοποιεί τεράστια ποσότητα τρισδιάστατης εκτύπωσης για την κατασκευή του, ενώ διαθέτει καθίσματα tandem (το ένα πίσω από το άλλο) και κεντρική θέση οδήγησης.

Ο V8 twin-turbo των 2.9 λίτρων με τους δύο ηλεκτροκινητήρες στέλνει συνολικά 1.333 ίππους (σχεδόν 100 ίππους περισσότερους από αυτούς που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, χάρη σε μια προαιρετική αναβάθμιση) και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης ακούγεται φανταστικά στην ανάβαση του Goodwood.

Tο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής

Czinger 21C Goodwood

Και πλέον, είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που ανέβηκε ποτέ τον διάσημο λόφο. Το απόλυτο ρεκόρ βρίσκεται στα 39,08 δευτερόλεπτα, και το σημείωσε ο Max Chilton με το McMurtry Speirling το 2022.

Η 21C που σημείωσε το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής, ήταν βαμμένη σε ένα ειδικό πράσινο χρώμα Rattlesnake Green, το οποίο προφανώς εμπνέεται από τον πράσινο κροταλία Mojave Green της Καλιφόρνια, ενώ παράλληλα αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό drag racer, Don "The Snake" Prudhomme.

Czinger 21C Goodwood

Νωρίτερα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, ο Kevin Czinger δήλωνε στο TG πως ”θα πάμε με αυτό το αυτοκίνητο σε πίστες, θα κυνηγήσουμε ρεκόρ πίστας. Θα διασκεδάσουμε”.

"Το πρώτο αυτοκίνητο παραδίδεται σε έναν πελάτη τον Αύγουστο και στη συνέχεια θα παραδώσουμε 80 αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το 21C είναι ένα αυτοκίνητο που έχει περάσει από πλήρεις δοκιμές πρόσκρουσης. Πρέπει να γίνουν περίπου 40 συγκρούσεις. Αυτό το αυτοκίνητο έχει μηδενικές εξαιρέσεις και πλήρη πιστοποίηση για σύγκρουση και εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με το 2028 του Συμβουλίου Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνιας”.

Α, και μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας Divergent, η Czinger έχει πλέον συμφωνίες και με τις Bugatti, McLaren, Aston Martin, Mercedes-AMG και δύο ακόμη, μη κατονομαζόμενες μέχρι στιγμής, γερμανικές και ιταλικές εταιρείες σπορ αυτοκινήτων. "Αυτές είναι οι έξι βασικές εταιρείες, για τις οποίες είμαστε προμηθευτής πρώτης βαθμίδας, παρέχοντας ψηφιακή μηχανική και στη συνέχεια ψηφιακή κατασκευή που κανείς άλλος στον πλανήτη δεν κάνει", λέει ο Kevin. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network