Βόλτα με την εντυπωσιακή Ford Mustang GTD στο Goodwood (video)

Το πιο ισχυρό και ακραίο μοντέλο της Ford, το Mustang GTD άφησε την γόμα των πίσω ελαστικών της στη γραμμή εκκίνησης του Goodwood επιβεβαιώνοντας την ισχύ των 800 ίππων σε launch mode.

Πρεμιέρα της Ford Mustang GTD την περασμένη εβδομάδα στο κοινό του Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood και ο ενθουσιασμός βρέθηκε στα ύψη. Εδώ έχουμε την πιο ισχυρή και άγρια Mustang που έχει παρουσιαστεί ποτέ με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5.2 λίτρων να αποδίδει 800 ίππους.

Δεν είναι μια απλή Mustang με τεράστια φτερούγα στα μετόπισθεν. Είναι ένα μοντέλο όπου ακόμα και το κιβώτιο έχει αλλάξει μερικώς θέση για καλύτερη κατανομή του βάρους.

 

Γενικώς, οι παρεμβάσεις είναι εκτενής καθώς όλο το πίσω μέρος μαζί με το υποπλαίσιο έχουν ανασχεδιαστεί με στόχο να φιλοξενήσουν το διαφορικό και την έξυπνη ανάρτηση Multimatic, η οποία είναι ορατή σε κοινή θέα χάρη στην τοποθέτηση ενός πίσω κρυστάλλου.

Η δε καμπίνα φέρει μέρη από ανακυκλωμένο τιτάνιο όπως οι περιστροφικοί διακόπτες και τα paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από τιμόνι που προέρχονται από μαχητικά αεροσκάφη F22 Raptor!

Το μοντέλο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο με την Ford να έχει λάβει πάνω από 7.500 αιτήσεις παραγγελίας μόνο στις ΗΠΑ που θα εξυπηρετηθούν το 2025 και το 2026, ενώ οι ευρωπαϊκές αιτήσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη.

Ένας στους πέντε αιτούντες προέρχεται από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένας στους τέσσερις έχει μια Mustang και ένας στους πέντε δηλώνει ότι έχει "ένα ανταγωνιστικό όχημα με παρόμοιο επίπεδο επιδόσεων".

Και αν ψάχνουμε για τον ανταγωνισμό τότε στο κάδρο μπαίνει μόνο η Porsche 911 GT2 RS και όχι η 911 GT3 RS που είναι κατά περίπου 300 ίππους πιο... αδύναμη. Σε κάθε περίπτωση η νέα Mustang GTD είναι ένα θορυβώδες, ακραίο και ισχυρό muscle car με επιδόσεις supercar.