Σκάνδαλο με ελαττωματικούς αερόσακους-γιατί απασχολεί ακόμη

Με ανακλήσεις από το 2009 και περισσότερους από 30 θανάτους παγκοσμίως το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς αερόσακους έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Ελαττωματικοί αερόσακοι σκάνδαλο

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των αυτοκινήτων δήλωσε την Τετάρτη ότι τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά τους τελευταίους εννέα μήνες από ελαττωματικούς ανταλλακτικούς αερόσακους χαμηλού κόστους.

Ελαττωματικοί αερόσακοι σκάνδαλο

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες (NHTSA) κάλεσε τους αγοραστές και τους ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να προσέχουν τους εισαγόμενους αερόσκαους υποβαθμισμένου επιπέδου που μπορούν να προκαλέσουν θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση σύγκρουσης. 

Διαβάστε Επίσης

Η υπηρεσία δήλωσε ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που φουσκώνουν ακαριαία τους αερόσακους, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί μετά από προηγούμενα ατυχήματα, δυσλειτούργησαν σε επακόλουθες συγκρούσεις, στέλνοντας μεγάλα μεταλλικά θραύσματα στους οδηγούς. 

Ελαττωματικοί αερόσακοι σκάνδαλο

"Αυτά τα ύποπτα ανταλλακτικά συχνά κατασκευάζονται από ξένες εταιρείες με μικρή έως καθόλου φήμη ποιοτικής κατασκευής ή εμπειρίας, πωλούνται σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το κόστος του ποιοτικού γνήσιου εξοπλισμού, παραγγέλλονται μέσω διαδικτύου και εγκαθίστανται από τεχνικούς σε συνεργεία επισκευής που δεν είναι αξιόπιστα ή ακόμη και  σε αντιπροσωπείες του κατασκευαστή", δήλωσε ο οργανισμός. 

αερόσακος

Ο NHTSA πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να λάβουν μια πλήρη έκθεση ιστορικού οχήματος πριν αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο όχημα και εάν αυτό είχε βρεθεί σε προηγούμενο ατύχημα, να επισκεφθούν έναν ανεξάρτητο μηχανικό για επιθεώρηση των αερόσακων για να διασφαλίσουν ότι τα εξαρτήματα είναι γνήσια.

Διαβάστε Επίσης

"Εάν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι πιθανό να μην είναι καθόλου καλό τελικά - και θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο", δήλωσε ο οργανισμός. Εδώ και χρόνια, ο NHTSA διερευνά τους αερόσακους που μπορούν να υποβαθμιστούν μετά από μακροχρόνια έκθεση σε υψηλή υγρασία. 

Περισσότεροι από 30 θάνατοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 26 θανάτων στις ΗΠΑ, και εκατοντάδες τραυματισμοί σε οχήματα διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών από το 2009 έχουν προκληθεί από τους φουσκωτές αερόσακους Takata που μπορούν να εκραγούν, εξαπολύοντας μεταλλικά θραύσματα στο εσωτερικό αυτοκινήτων και φορτηγών.

Κατά την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 67 εκατομμύρια μηχανισμοί φουσκώματος αερόσακων Takata έχουν ανακληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από περισσότερες από 20 αυτοκινητοβιομηχανίες, και περισσότεροι από 100 εκατομμύρια φουσκωτήρες έχουν ανακληθεί παγκοσμίως, στη μεγαλύτερη ανάκληση για την ασφάλεια των αυτοκινήτων στην ιστορία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network