Στην Ελλάδα το νέο VW Golf-τιμές και εκδόσεις

Ήρθαν στην ελληνική αγορά οι εκδόσεις του ανανεωμένου VW Golf με εξηλεκτρισμένη τεχνολογία και ενισχυμένο εξοπλισμό.

Η σειρά Golf γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της στους διεθνείς δρόμους με την 8η και πιο πρόσφατη γενιά του να έχει παράγεται από το 2020. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερες από 37 εκατ. μονάδες από το δημοφιλέστερο μοντέλο της Volkswagen σε συνολικά 70 χώρες, παγκοσμίως.

Προσφάτως, η 8η γενιά Golf ανανεώθηκε στα σημεία και κυρίως σε εκείνα που έχουν να κάνουν με την εξηλεκτρισμένη τεχνολογία και τον προσφερόμενο εξοπλισμό.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι λίγες και επιδερμικές. Εξωτερικά έχουν ανασχεδιαστεί οι προβολείς και ο μπροστινός προφυλακτήρας. Στην υπάρχουσα διευρυμένη παλέτα των 11 χρωμάτων του Golf, έχουν προστεθεί τέσσερις νέες αποχρώσεις: Crystal Ice Blue Metallic, Anemone Blue Metallic, Oyster Silver Metallic και Grenadilla Black Metallic, ενώ η οροφή σε μαύρο χρώμα διατίθεται ως νέα επιλογή για τις εκδόσεις R-Line, GTE και GTI.

Στο εσωτερικό η Volkswagen εργάστηκε για να βελτιώσει δύο πτυχές που είχαν επικριθεί στο προηγούμενο μοντέλο: τα χειριστήρια αφής και το σύστημα πολυμέσων.Τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι πλέον μηχανικά και όχι αφής, μια αλλαγή που έχει ενσωματωθεί και στο Volkswagen Tiguan τελευταίας εσοδείας.

Η εταιρεία διατηρεί αυτά που βρίσκονται κάτω από την οθόνη πολυμέσων για το σύστημα κλιματισμού και την ένταση ήχου που είναι πλέον φωτιζόμενα. Το σύστημα πολυμέσων MIB4 είναι καινούργιο για το Golf - χρησιμοποιείται ήδη σε άλλα μοντέλα της εταιρείας - και εμφανίζεται σε δύο μεγέθη οθόνης, 10,4 ιντσών (Ready 2 Discover) και 12,9 ιντσών (Discover).

Το νέο λογισμικό του συστήματος έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT. Η Volkswagen αναφέρει ότι το σύστημα φωνητικής αναγνώρισης "μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων" και, στο μέλλον, θα έχει περισσότερες λειτουργίες, όπως "εμπλουτισμό συνομιλιών, διευκρίνιση αμφιβολιών, αλληλεπίδραση με διαισθητική γλώσσα, λήψη πληροφοριών για το όχημα και πολλά άλλα". Αυτός ο φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται λέγοντας "Hello IDA” ή πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι.

Το ανανεωμένο Golf προσφέρει επίσης απομακρυσμένη λειτουργία παρκαρίσματος από το smartphone και σύστημα εξωτερικής κάμερας με θέαση 360 μοιρών από ψηλά.

Γεμάτο καλάθι από κινητήρες

Τεχνολογικά, η σειρά Golf εξυπηρετείται από εκδόσεις βενζίνης, diesel, υβριδικές και plug-in υβριδικές. Επίσης συνεχίζεται η παραγωγή των κορυφαίων εκδόσεων R με τετρακίνηση 4MOTION καθώς και των εκδόσεων GTI και GTE. Όλες αναμένονται το 3ο τρίμηνο του έτους.

Η γκάμα ξεκινά από τους κινητήρες TSI με 116 ή 150 ίππους που συνδυάζονται με χειροκίνητο σασμάν και συνεχίζει με τους ήπια υβριδικούς κινητήρες 48V (eTSI) στις ίδιες αποδόσεις αλλά με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Οι κινητήρες διαθέτουν και το γνώριμο σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (ACTplus) σε συνθήκες χαμηλού φορτίου το οποίο είναι νέας γενιάς.

Προς το παρόν δεν έχει εισαχθεί η diesel έκδοση με τους 116 ίππους όμως υπάρχει η plug-in υβριδική έκδοση (eHybrid) με τους 204 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

Εκδόσεις εξοπλισμού – Τιμές

Το ανανεωμένο Golf διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Essential, Life, More, Style και R-Line. Μεταξύ άλλων η βασική έκδοση Essential εφοδιάζεται με προβολείς LED, Cruise Control, αυτόματος κλιματισμός Air Care Climatronic, Keyless Start, αισθητήρες στάθμευσης κ.ά.

Επιπλέον της βασικής, η έκδοση Life διαθέτει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, Adaptive Cruise Control, πλήρως ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα με υποστήριξη μέσης,, εσωτερικός φωτισμός Ambient, αισθητήρες βροχής, επαγωγική φόρτιση κινητού κ.ά.

Η πιο πλούσια έκδοση More με επιπλέον κόστος 900 ευρώ από την έκδοση Life προσφέρει έξτρα εξοπλισμό αξίας 4.200 ευρώ περιλαμβάνοντας ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φιμέ κρύσταλλα, κάμερα οπισθοπορείας, συναγερμό, Keyless Access με διευρυμένες λειτουργίες και Light Assist.

Από την άλλη η έκδοση Style διαθέτει προβολείς ομίχλης LED Plus, 3-ζωνικός κλιματισμός, κάθισμα οδηγού ergo-Active με ηλεκτρικές ρυθμίσεις και λειτουργία μασάζ, ambient εσωτερικός φωτισμός 30 χρωμάτων.

Συλλεκτική έκδοση "50 Years"

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων ιστορίας Golf, η Volkswagen παρουσιάζει και μία συλλεκτική - επετειακή έκδοση με την ονομασία "50 Years”, για την οποία η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar εξασφάλισε 50 αυτοκίνητα με σκοπό τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά.

Η συγκεκριμένη exclusive έκδοση, βασίζεται στην έκδοση Style και είναι εξοπλισμένη με πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως τις αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών "Leeds", τα φιμέ πίσω παράθυρα και το τρισδιάστατο σήμα "50" στην κολώνα B.

Εσωτερικά, η έκδοση περιλαμβάνει κάποιες λεπτομέρειες, όπως: τα λογότυπα Edition 50 στις επενδύσεις των εμπρός μαρσπιέ και στο κάτω μέρος του τιμονιού, τα καλύμματα των πεντάλ από βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και τη μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής.

Οι τιμές διάθεσης της ανανεωμένης σειράς Golf έχουν ως εξής:

  • Golf 1.5 TSI 116PS Essential 23.950€
  • Golf 1.5 TSI 116PS Life 25.550€
  • Golf 1.5 TSI 116PS DSG 7 Life 27.550€
  • Golf 1.5 TSI 150PS Life 30.950€
  • Golf 1.5 TSI 150PS DSG 7 Life 32.950€
  • Golf 1.5 TSI 116PS More 26.450€
  • Golf 1.5 eTSI 116PS DSG 7 More 28.450€
  • Golf 1.5 TSI 150PS More 31.850€
  • Golf 1.5 eTSI 150PS DSG 7 More 33.850€
  • Golf 1.5 eTSI 150PS DSG 7 Style 35.350€
  • Golf 1.5 eTSI 150PS DSG 7 Style (50 Years) 36.850€
  • Golf 1.5 eHybrid 204PS DSG 6 Style 49.950€
  • Golf 1.5 eTSI 150PS DSG 7 R-Line 36.850€

 

 

Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf