Η πιο δυνατή Bentley είναι πλέον η plug-in υβριδική με 782 ίππους

Η Bentley Continental αποκτά plug-in υβριδική τεχνολογία και είναι πια το πιο ισχυρό μοντέλο στη σύγχρονη γκάμα της εταιρείας με 782 ίππους.

Bentley Continental GT Speed

Η Bentley Continental 4ης γενιάς ενσωματώνει για πρώτη φορά plug-in υβριδική τεχνολογία με την εταιρεία να έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέχρι το 2026 όλα τα μοντέλα της θα είναι PHEV.

Ουσιαστικά πρόκειται για τις νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις Speed της νέας Continental GT coupe και GTC cabrio που είναι και τα πιο ισχυρά μοντέλα στη γκάμα της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Bentley Continental GT Speed

Η Continental Speed συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων με μια αναβαθμισμένη έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα του ομίλου VW των 600 ίππων. Ο συνδυασμός ανεβάζει την συνολική ισχύ στους 782 ίππους και πράγματι έχουμε μπροστά μας τις ισχυρότερες Bentley παραγωγής όλων των εποχών.

Διαβάστε Επίσης

Η έκδοση GT coupe της Speed επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,1 δευτερόλεπτα, καθιστώντας την ταχύτερη σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο Speed που διαθέτει 12κύλινδρο κινητήρα.

Bentley Continental GTC Speed

Η μπαταρία των 25,9kWh προσδίδει στο μοντέλο μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 81 χλμ. ενώ η τελική ταχύτητα στο πρόγραμμα EV μπορεί να φτάσει τα 140 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Bentley, οι εκπομπές ρύπων CO2 βρίσκονται στα 29 γρ./χλμ. (κατά το πρότυπο μετρήσεων WLTP).

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπάρχοντα plug-in υβριδικά συστήματα της Bentley που εφοδιάζουν το SUV Bentayga και στο Flying Spur sedan χρησιμοποιούν έναν θερμικό κινητήρα V6 με μικρότερη μπαταρία 18 kWh.

Bentley Continental GTC Speed
Η ανοιχτή έκδοση Bentley Continental GTC Convertible

Η Bentley δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα καθυστερήσει την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της για το 2026 ενώ συνάμα μετέθεσε το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη μετάβαση της σε ηλεκτρικά μοντέλα για το 2030.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network