Οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Fisker παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Fisker, έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι κάτοχοι του Ocean θα μπορούν να διατηρήσουν τα αυτοκίνητά τους σε λειτουργία ακόμη και μετά την πτώχευση της Fisker.

Fisker Ocean

Η νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Fisker κατέθεσε αίτηση πτώχευσης αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας τους χιλιάδες ανθρώπους που αγόρασαν το SUV Ocean σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Δεν γνωρίζουν για πόσο ακόμα θα λειτουργεί η Fisker και το κυριότερο, δεν είναι σίγουροι αν μπορούν να περιμένουν τεχνική υποστήριξη για τα αυτοκίνητά τους τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Ορισμένοι ιδιοκτήτες του Ocean παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας την Ένωση Ιδιοκτητών Fisker, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και αριθμεί ήδη μερικές εκατοντάδες μέλη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Fisker έχει ως στόχο την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων της.

Fisker Ocean SUV

Στόχος της είναι "να ενώσει και να ενδυναμώσει τους ιδιοκτήτες του Fisker Ocean σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια κοινότητα που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις και να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των οχημάτων τους".

Στόχος να παραμείνουν χρηστικά τα οχήματά τους

Εν ολίγοις, οι ιδιοκτήτες του Ocean θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα οχήματά τους θα παραμείνουν χρηστικά για όσο το δυνατόν περισσότερο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες του κατασκευαστή τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουν την προμήθεια ανταλλακτικών τα οποία είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς και να βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα που θα προκύπτουν. Η ομάδα γνωρίζει επίσης ότι η συνεχής υποστήριξη του λογισμικού του Ocean είναι ένα μεγάλο, ακανθώδες ερωτηματικό για το μέλλον και έχει προχωρήσει στη σύσταση μιας ομάδας εργασίας που ασχολείται και με αυτό.

Διαβάστε Επίσης

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να επιλυθούν", δήλωσε ο Cristian Fleming, ιδιοκτήτης ενός Ocean στις ΗΠΑ και ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, σε συνέντευξή του. "Αλλά αισθάνομαι ότι αν είμαστε όλοι μαζί και υπάρχει μια κοινότητα όπου μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, θα αισθανόμαστε πολύ λιγότερο φόβο αναφορικά με τα όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον".

Η Fisker αρνήθηκε να σχολιάσει την σύσταση της ομάδας ή να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των Ocean που κυκλοφορούν.

Είναι σημαντικό ότι οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν επίσης μια θέση στο τραπέζι των συνομιλιών, καθώς η Fisker εισέρχεται σε συζητήσεις για την διαδικασία πτώχευσης. Η ομάδα στοχεύει να αγωνιστεί για τις εγγυήσεις που τους υποσχέθηκαν και ελπίζει να κερδίσει κάποιες εγγυήσεις γύρω από τη συνεχή διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, δήλωσε ο Brandon Jones, προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης.

Ερωτηματικό οι ενημερώσεις λογισμικού

Υποστηρίζουν επίσης τη συνέχιση της πρόσβασης στη συνδεσιμότητα 4G, η οποία απαιτείται για το σύστημα πλοήγησης του Ocean και άλλες λειτουργίες. Και, όπως είπε ο Jones, γνωρίζουν ότι οι τεχνικοί σέρβις πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια κεντρική υποδομή ΙΤ για να συντηρούν το Ocean, οπότε ενδιαφέρονται και για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Η Fisker δεν έχει παράσχει ακόμη χαρακτηριστικά που είχε αναφέρει ότι θα έρθουν μέσω ενημερώσεων λογισμικού (πράγματα όπως το αυτόματο παρκάρισμα, το προσαρμοζόμενο cruise control και η δυνατότητα φόρτισης από όχημα σε όχημα). Ο Jones δήλωσε ότι η ένωση πιέζει την Fisker να παραδώσει αυτά τα χαρακτηριστικά ή να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για την απουσία τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network