Ποιο θρυλικό μοντέλο θα αναβιώσει η Ford με το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Με την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Explorer να έχει μόλις ξεκινήσει, η Ford ανακοίνωσε πως μέσα στον Ιούλιο θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό σπορ crossover που θα αναβιώσει ένα θρυλικό μοντέλο.

Παραγωγή του ηλεκτρικού Ford Explorer στο εργοστάσιο της Κολωνίας

Η Ford πρόκειται να παρουσιάσει στις 10 Ιουλίου το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στην Κολωνία.

Η είδηση έρχεται λίγες μόλις μέρες από την έναρξη της παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Ford, του συμπαγούς SUV Explorer, στις 5 Μαΐου, μετά τις αλλαγές στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου όπου προηγουμένως κατασκευαζόταν το Fiesta και κόστισαν περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Η σιλουέτα του δεύτερου μοντέλου, η οποία είναι ορατή από καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που είδαμε στο εργοστάσιο, δείχνει μια πιο κουπέ σχεδίαση σε σύγκριση με το πιο ογκώδες και τετραγωνισμένο σχήμα του Explorer. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το νέο EV πιθανότατα θα ονομάζεται Capri.

Ford Capri V6
Ford Capri V6

Η Ford πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει το όνομα και αρκείται στο να περιγράψει το μοντέλο ως "σπορ crossover”. Εφόσον οι φήμες επαληθευτούν, η ονομασία Capri θα σημάνει την αναβίωση ενός ονόματος από το παρελθόν των σπορ αυτοκινήτων της Ford.

Η Ford κατασκεύασε το Capri fastback μεταξύ 1968 και 1986 και πούλησε 1,8 εκατομμύρια μονάδες μέσα από τρεις γενιές του μοντέλου. Νωρίτερα, η Ford αναβίωσε ένα ακόμη όνομα από το παρελθόν της, το 2019 με το Puma. Το μικρό SUV αποτελεί πλέον το best seller της μάρκας στην Ευρώπη.

Κοινό πάτωμα με τα VW ID.4 και ID.5

Και τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα της Ford θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB του ομίλου VW στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Η σχέση μεταξύ του Explorer και του νέου σπορ crossover, θα είναι παρόμοια με αυτή των VW ID.4 και ID.5, τα οποία επίσης χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB.

Ford Goodwood Festival of Speed Ford Explorer

Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα κυμαίνεται μεταξύ του 1/3 και των 2/3 της παραγωγής του Explorer, ανέφερε η Ford στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στο εργοστάσιο. Η Ford έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει συνολικά 250.000 μονάδες ετησίως από τα δύο αυτοκίνητα.

Πρωτότυπα του νέου σπορ crossover ήταν ορατά στη γραμμή παραγωγής πριν από το λανσάρισμα του Ιουλίου και την έναρξη της παραγωγής αργότερα φέτος.

Αν και ακόμη είναι αρκετά νωρίς, η τιμή του νέου μοντέλου πιθανότατα θα βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του Explorer, το οποίο ξεκινά από 43.700 ευρώ στην ελληνική αγορά, ενώ η έκδοση με τη μεγαλύτερη αυτονομία που σύμφωνα με τη Ford μπορεί να φτάσει έως και τα 602 χιλιόμετρα να κοστίζει 48.700 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network