Ξεκληρίστηκε τετραμελής οικογένεια σε δυστύχημα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο- υπό έρευνα η φίρμα

Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο ξεκληρίστηκε μια τετραμελής οικογένεια.

Ατύχημα σύγκρουση αυτοκινήτου σε δέντρο

Οι ερευνητές του NHTSA στις ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη συντριβή τον Απρίλιο ενός ηλεκτρικού οχήματος VinFast VF 8 στο Pleasanton της Καλιφόρνια, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα μέλη μιας οικογένειας.

Διαβάστε Επίσης

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας δήλωσε ότι η έρευνα θα διερευνήσει τις συνθήκες της σύγκρουσης που συνέβη στις 24 Απριλίου και την πυρκαγιά που ακολούθησε. Μια καταγγελία που κατατέθηκε στην υπηρεσία στις 29 Απριλίου ανέφερε ότι το σύστημα διεύθυνσης μπορεί να ήταν ένα ζήτημα στη σύγκρουση αυτή, κατά την οποία σκοτώθηκαν ένα ζευγάρι μαζί με τα παιδιά τους ηλικίας 13 και 9 ετών.

Vinfast VF8

Η αστυνομία του Pleasanton δήλωσε ότι ο οδηγός στο δυστύχημα φαίνεται να έχασε τον έλεγχο και να συγκρούστηκε με μια μεγάλη βελανιδιά και ότι η ταχύτητα μπορεί να αποτέλεσε παράγοντα.

Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast, η οποία άρχισε να πωλεί οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, δεν έχει σχολιάσει ακόμη το δυστύχημα και την έρευνα. Η Pleasanton Weekly νωρίτερα αυτό το μήνα ανέφερε έναν εκπρόσωπο της VinFast που δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ενήμερη για το ατύχημα, προσθέτοντας: "Οι αρχές διερευνούν επί του παρόντος τα αίτια του ατυχήματος και θα μοιραστούν τα ευρήματά τους όταν ολοκληρωθεί το έργο τους".

Η υπηρεσία συνήθως ανοίγει περισσότερες από 100 ειδικές έρευνες ατυχημάτων ετησίως για τις νέες τεχνολογίες και άλλα πιθανά ζητήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Η καταγγελία που κατατέθηκε στον NHTSA στις 29 Απριλίου έγινε από έναν συνάδελφο του οδηγού που έχασε τη ζωή του. Εκείνος ανέφερε ότι σε ένα άλλο περιστατικό το τιμόνι του αυτοκινήτου έκανε ελιγμούς προς τα δεξιά χωρίς την θέληση του οδηγού, ο οποίος κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έτσι ανησυχούσε ότι το πρόβλημα με το τιμόνι πιθανώς να είχε επαναληφθεί στο θανατηφόρο δυστύχημα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network