Video: Η σχεδιαστική ομάδα της Kia εξηγεί πώς δημιουργεί

Το video που θα δείτε είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που είδαμε τελευταία για την διαδικασία, την σκέψη και την έμπνευση που κρύβει η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου. Φυσικά ξεκινά και κλείνει με τον star σχεδιαστή Karim Habib.

Kia ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όταν υπάρχει video που μιλάει ο πολύς Karim Habib πάντα το παρακολουθούμε με προσοχή. Ο superstar επικεφαλής σχεδίασης της Kia έχει πάντα πολλά και ενδιαφέροντα να πει και φυσικά το video ανοίγει και κλείνει με αυτόν στο επίκεντρο

Εκτός του Habib ακούμε τους Leslie Lau, Tom Kearns, Marilia Biill, Chris Coutts, Teck-Koun Kim και άλλους που είναι επικεφαλής διαφορετικών σχεδιαστικών τμήματων της Kia.


Πέρα από την δημιουργική διαδικασία που πάντα έχει ξεχωριστή γοητεία για όσους αγαπούν την σχεδίαση και δη την σχεδίαση αυτοκινήτων, αυτό το video έχει αξία για πολλούς λόγους αλλά ίσως ο πιο σημαντικός είναι να δούμε πώς σκέφτονται οι άνθρωποι πίσω από την φίρμα που ξεπερνά τα σχεδιαστικά κλισέ στην αυτοκίνηση και δημιουργεί μια νέα αυτοκινητική αισθητική. 

Ποιος είναι ο Karim Habib

Ο Karim Habib είναι γνωστός για το καινοτόμο και επιδραστικό έργο του στην αυτοκινητοβιομηχανία. Γεννημένος στο Λίβανο (έφυγε εξαιτίας του πολέμου) και μεγαλωμένος στον Καναδά, το πάθος του Habib για τα αυτοκίνητα ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Συνέχισε το ενδιαφέρον του σπουδάζοντας στο Art Center College of Design στην Καλιφόρνια, μια από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές σχεδιασμού αυτοκινήτων στον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ο Habib ξεκίνησε ένα αξιοσημείωτο ταξίδι καριέρας, αποκτώντας εμπειρία σε μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες αυτοκινήτων. Ξεκίνησε την καριέρα του στην BMW το 1998, όπου ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία και έγινε γνωστός για το ταλέντο του στη δημιουργία ξεχωριστών και πρωτοποριακών σχεδίων. Στην BMW, ο Habib έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη πολλών εμβληματικών μοντέλων.

Karim Habib

Μια από τις αξιοσημείωτες συνεισφορές του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην BMW ήταν η συμμετοχή του στο σχεδιασμό της BMW Σειράς 7. Το έργο του στη Σειρά 7 βοήθησε στον επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού των πολυτελών σεντάν, ενσωματώνοντας κομψές γραμμές και μοντέρνα αισθητική, διατηρώντας παράλληλα την κομψότητα που χαρακτηρίζει τη μάρκα.

Το 2009, ο Habib μετακόμισε στη Mercedes-Benz, όπου συνέχισε να συμβάλλει σημαντικά στο σχεδιασμό αυτοκινήτων. Ως επικεφαλής του τμήματος εξωτερικού σχεδιασμού της Mercedes-Benz, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εξωτερικού στυλ διαφόρων μοντέλων της Mercedes-Benz, εδραιώνοντας περαιτέρω τη φήμη του ως οραματιστή σχεδιαστή.

Το 2017, ο Karim Habib διορίστηκε επικεφαλής σχεδιαστής στην INFINITI, το πολυτελές τμήμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην INFINITI, ηγήθηκε της σχεδιαστικής ομάδας της μάρκας και επέβλεψε την ανάπτυξη διαφόρων concept cars και μοντέλων παραγωγής, εστιάζοντας στην ενσωμάτωση της καινοτομίας και της εκλέπτυνσης στη σχεδιαστική γλώσσα της INFINITI.

Το 2019 πήγε στην Kia και πλέον είναι ο επικεφαλής Kia Global Design.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Karim Habib έχει αναγνωριστεί για την εξαιρετική συμβολή του στο σχεδιασμό αυτοκινήτων, λαμβάνοντας διακρίσεις και βραβεία για το έργο του. Τα σχέδιά του έχουν αφήσει μόνιμο αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα γίνονται αντιληπτά και βιώνονται από τους οδηγούς και τους λάτρεις της αυτοκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network