Η 4η γενιά του Hyundai Tucson ανανεώνεται τεχνολογικά

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της 4ης γενιάς Tucson και η Hyundai προχώρησε στην πρώτη αναβάθμιση της σειράς με σχεδιαστικές αλλαγές και τεχνολογικές προσθήκες.

Το όνομα Hyundai Tucson το γνωρίσαμε το 2004 στην ελληνική αγορά. Ένα μικρομεσαίο SUV που κάλυψε το κενό στη γκάμα της εταιρείας κάτω από το μεγαλύτερο SUV Santa Fe και κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Το 2009 παρουσιάστηκε η 2η γενιά του μοντέλου που όμως στην ευρωπαική αγορά λανσαρίστηκε με την ονομασία ix35 για να αντικατασταθεί το 2015 με την 3η γενιά που βαφτίστηκε εκ νέου Tucson.

H υφιστάμενη 4η γενιά Tucson κυκλοφόρησε το 2020 πάνω σε ένα εντελώς διαφορετικό σχεδιαστικό μοτίβο και με προωθημένες τεχνολογίες. Τα μοντέλα αυτής της γενιάς κέρδισαν διάφορες διεθνείς διακρίσεις και τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022 για την ελληνική αγορά.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2024, είχαν πουληθεί περί τις 746.836 μονάδες της τρέχουσας 4ης γενιάς Tucson με την παραγωγή του να γίνεται στην Ευρώπη και την εξαγωγική του δραστηριότητα να αφορά συνολικά 60 χώρες. Οι τρεις κορυφαίες αγορές για το Tucson στην Ευρώπη είναι η γερμανική, η ισπανική και εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τεχνολογικές προσθήκες

Η Hyundai προχώρησε σε μια διευρυμένη ανανέωση της σειράς Tucson με αναβαθμίσεις και στο ήδη πλούσιο τεχνολογικό της υπόβαθρο. Οι ενημερώσεις του λογισμικού γίνονται Over-the-Air (OTA) με αναβαθμίσεις κατά παραγγελία που πλέον περιλαμβάνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε πλοήγηση.

Επίσης έχει βελτιωθεί η συνδεσιμότητα υποστηρίζοντας το σύστημα Hyundai Digital Key 2.0 που διαθέτει Ultra-Wide Band ενώ πλέον υπάρχουν και εξ' ολοκλήρου θύρες USB C που υποστηρίζουν ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και φόρτιση για μια ποικιλία συνδεόμενων συσκευών.

Από την άλλη, το σύστημα Intelligent Front-Lighting System (IFS) ανεβάζει τον εξωτερικό φωτισμό σε άλλο επίπεδο. Η τεχνολογία LED διαθέτει πλέον αυτόματη προσαρμογή δέσμης με καλύτερο φωτισμό και έξυπνη λειτουργία για να μην ενοχλεί τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

Από τα νέα συστήματα ADAS ξεχωρίζει η τεχνολογία Crosswind Stability Control (CWC), η οποία λειτουργεί ενάντια στους ισχυρούς ανέμους σε υψηλές ταχύτητες οδήγησης, εφαρμόζοντας μερική πέδηση και έλεγχο της ροπής του τιμονιού, βελτιώνοντας την οδηγική σταθερότητα.

Η ανανεωμένη σειρά Tucson προσφέρει επιλογές με θερμικούς κινητήρες, υβριδικούς και plug-in υβριδικούς. Οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις θα αποκτήσουν έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς ενισχυμένες και από το σύστημα αναγεννητικής πέδησης στη λειτουργία ECO.

Η φόρτιση μέσω πέδησης ελέγχεται από paddles πίσω από το τιμόνι σε τρία στάδια αναγεννητικής λειτουργίας.

Το νέο περιβάλλον της καμπίνας

Ωστόσο η μεγαλύτερη είδηση στα ανανεωμένα Tucson αφορά το εσωτερικό που είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και προσφέρει νέα εμπειρία χρήσης. Το restyling αφορά το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το τιμόνι αλλά και τις διπλές κυρτές οθόνες 12,3 ιντσών για το cluster και το σύστημα infotainment.

Αλλαγές έχουν γίνει και στις επενδύσεις με συνδυασμούς υφάσματος και δέρματος αλλά και το νέο πακέτο χρωμάτων του εσωτερικού Cypress Green. Οι σπορ εκδόσεις N Line εφοδιάζονται με τα δικά τους μοναδικά στοιχεία όπως γινόταν και στα προ ανανέωσης μοντέλα Tucson 4ης γενιάς.

Εξωτερικά έχουν αλλάξει οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με νέες ποδιές. Στο μπροστινό μέρος, η αναγνωρίσιμη σχεδίαση "angel wing" επανασχεδιάστηκε με μεγαλύτερα φώτα ημέρας.

Τέλος τα νέα μοντέλα θα έχουν νέας σχεδίασης ζάντες και πέντε νέες χρωματικές επιλογές αμαξώματος.

 

Hyundai Tucson MY2024
Hyundai Tucson MY2024
Hyundai Tucson MY2024
Hyundai Tucson MY2024
Hyundai Tucson MY2024
Hyundai Tucson MY2024
Hyundai Tucson MY2024