Γιατί η Bentley καθυστερεί την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου

Η Bentley μετέθεσε για το 2026 την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου BEV εν μέσω της υψηλής ζήτησης στη γκάμα των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της.

Bentley Beyond100

Η Bentley ανέλαβε το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου για τουλάχιστον ένα χρόνο καθώς ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το 2025. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να εξελίξει συνολικά 5 ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) μέχρι το 2030 και να εξηλεκτρίσει νωρίτερα ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της με συμβατικούς κινητήρες.

Από την άλλη, η ζήτηση σε plug-in υβριδικά Bentley είναι αυξημένη και ίσως αυτή η συνθήκη έφερε πίσω το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου.

Bentley Beyond100

Πάντως ο Adrian Hallmark, διευθύνων σύμβουλος της Bentley, δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα της μάρκας για το 2023 πως "η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με προβλήματα λογισμικού και άλλες ανησυχίες που σχετίζονται με την πλατφόρμα”, για να συνεχίσει: "Εξαιτίας της καθυστέρησης του πρώτου BEV και εξαιτίας όλων των αλλαγών γύρω μας, επενδύουμε περισσότερο στα υβριδικά".

Bentley Bentayga PHEV
Bentley Bentayga PHEV

Αν και η προθεσμία της για τα BEV έχει μετατοπιστεί, η Bentley εμμένει στα αρχικά της σχέδια του 2020 για τη μετατροπή όλων των μοντέλων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε plug-in υβριδικά έως το 2026.

Η εταιρεία πωλεί ήδη plug-in εκδόσεις του μοντέλου Flying Spur και του SUV Bentayga, ενώ εντός του τρέχοντος έτους θα δούμε εκδόσεις PHEV και για τη σειρά Continental GT.

Bentley Flying Spur PHEV
Bentley Flying Spur PHEV

Η Bentayga θα διατηρήσει την τρέχουσα γκάμα κινητήρων της μέχρι το 2026, οπότε μετά θα έχει στη γκάμα της μόνο plug-in μοντέλα. Ο Hallmark δήλωσε επίσης ότι η Bentley θα συνεχίσει να πωλεί plug-in υβριδικά και την επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε Επίσης

Το σχεδιαζόμενο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley πήρε παράταση αρχικά λόγω των ίδιων προβλημάτων λογισμικού που αντιμετώπισε συνολικά ο όμιλος VW και για άλλα ηλεκτρικά μοντέλα όπως η Porsche Macan και το Audi Q6 E-tron που βασίζονται στη νέα πλατφόρμα PPE του ομίλου.

Bentley Beyond100

Ωστόσο, σήμερα η καθυστέρηση φαίνεται πως οφείλεται περισσότερο σε θέματα μπαταρίας και αρχιτεκτονικής, συμπλήρωσε ο Hallmark. Η Bentley έχει δηλώσει ότι χρειάζεται επαρκή πυκνότητα μπαταρίας για να προσφέρει αυτονομία 600 χλμ.

Τα εμπορικά αποτελέσματα του 2023

Η Bentley πούλησε 13.560 αυτοκίνητα το 2023, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 11% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2022, καθώς η μάρκα μείωσε την παραγωγή ενόψει των προγραμματισμένων αλλαγών στα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε plug-in υβριδικά.

Bentley sales 2023

Η Bentley κατέγραψε ελαφρώς χαμηλότερα περιθώρια κέρδους για το 2023 - ποσοστό 20,1% έναντι 20,9% του 2022 - με έσοδα 2,94 δισ. ευρώ.

Τα μειωμένα περιθώρια κέρδους οφείλονται εν μέρει στις αυξημένες δαπάνες για την ανάπτυξη EV, δήλωσε ο Hallmark, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network